MicroSD mají nový symbol. Podle „Áčka“ poznáte karty vhodné pro aplikace

SD Asociace v týdnu představila standard doplňkového značení microSD karet. Mimo informace o kapacitě, typu karty (HC, XC) a rychlostní třídě (Class) přibude symbol A, který bude představovat vhodnost pro spouštění aplikací a her z paměťové karty na Androidu.

Klepněte pro větší obrázek
Zatímco dříve jsme u paměťových karet řešili rychlost zápisu při pořizování videí ve vysokém rozlišení a při focení, resp. při čtení multimediálních dat, nově bude k dispozici i indikátor výkonu i pro spouštění aplikací

Tato funkce paměťových karet na Androidu přibyla již s loňskou verzí Marshmallow, a Google ji pojmenoval jako Adoptable Storage. Funkce ve svém principu naváže paměťovou kartu k interní paměti, takže karta zůstává pro jiná zařízení nečitelná, a to i při připojení k počítači. Někteří výrobci ji sice do svých upravených ROM s Androidem Marshmallow nezahrnuli, ovšem na druhou stranu alespoň umožnili ruční přesun aplikací a her z telefonu na vloženou paměťovou kartu.

Klepněte pro větší obrázek
Zkrácené a delší označení „třídy aplikačního výkonu“, které nově naleznete u paměťových karet microSD

V obou případech se pak bude hodit nové označení microSD karet písmenem A, které bude označovat „třídu aplikačního výkonu“ (App Performance Class). Základní třída bude označena jako A1, a toto označení může být přítomno na všech microSD kartách, které splňují tyto minimální požadavky:

  • rychlost náhodného čtení 1500 IOPS (Input-Output access Per Second)
  • rychlost náhodného zápisu 500 IOPS
  • udržení sekvenčních rychlostí pro čtení a zápis na úrovni min. 10 MB/s

SD asociace předpokládá, že u smartphonů budoucnosti budou třeba vyšší nároky na rychlosti zápisu a čtení, takže se v horizontu několika let zcela jistě dočkáme zavedené dalších výkonových tříd pro spouštění aplikací. 

Via Marketwired

Diskuze (9) Další článek: Vědci možná objevili novou technologii úsporných displejů. Svítit bude exotický grafen

Témata článku: , , , , , Adoptable Storage, Mic, Vhodnost, Aplikace, Input, Vysoké rozlišení, Základní třída, Nové označení, IOPS, Karta, Nov, SDC, Micro, Pro +, Symbol