Microsoft „dočistí“ poslední zbytky mobilní divize. O práci přijde téměř tři tisíce lidí

Pokud Microsoft nepřevedl zaměstnance z bývalé mobilní divize Nokie na jiné pozice, budou muset i ti poslední společnost opustit. Americká firma oznámila už čtvrtou velkou vlnu propouštění, v rámci níž bude muset Microsoft opustit 2 850. Firma neupřesnila regiony, kterých se snižování pracovních sil dotkne, ale opět má jít o lidi ze ztrátové mobilní divize, uvádí agentura Reuters.

Microsoft snižoval stavy naposledy v květnu, kdy zrušil 1 850 míst převážně ve Finsku. Větší vlna propouštění proběhla v loňském létě, kdy společnost bylo nuceno opustit 7 800 lidí a Microsoft akvizici mobilní divize Nokie účetně odepsal jako ztrátu ve výši 7,6 miliard dolarů. Nejvíce lidí se ale strachovalo o své místo bezprostředně po dokončení akvizice mobilní divize Nokie v roce 2014. Tehdy byl naplánován odchod 18 tisíc zaměstnanců.

V celkovém součtu se Microsoft v posledních dvou letech zbavil zhruba 30 tisíc lidí, přičemž s koupí Nokie předloni získal 32 tisíc zaměstnanců. Dá se tak říct, že mobilní divize je téměř celá smazaná, byť někteří zaměstnanci přešli do jiných divizí a propuštěni byli i někteří pracovníci, kteří s mobily neměli nic společného. V Microsoftu zůstane po posledním ohlášeném propouštění zhruba 111 tisíc zaměstnanců.

Diskuze (26) Další článek: Novodobá charita: Na Twitteru odstartovala sbírka víček na zákazníky O2

Témata článku: Microsoft, , , , Divize, Tis, MOBI, Mobil, Mobilní divize, Agentura Reuters, Tisíc, Lid, Propouštění, Mic, Div, Micro