Microsoft vydal aplikaci Send. Mění tradiční e-maily na chat

Microsoft Garage je interním programem, kde mohou zaměstnanci Microsoftu realizovat svoje nápady na zajímavé aplikace. Tou poslední, které věnuje Microsoft zvláštní pozornost, je Send. Jedná se o jakýsi hybrid mezi standardním komunikátorem a e-mailovými konverzacemi.

Zprávy jsou odesílány na běžné emailové adresy, jejich podoba je však velmi jednoduchá – stejná jako u tradičního instant messagingu. Směřuje především do firemní oblasti, kde se často stává, že jediným kontaktem na kolegu či pracovního partnera je e-mailová adresa. Pokud potom chcete poslat velmi krátkou zprávu – typicky o jedné větě, je zbytečné vyplňovat všechny zbytečnosti, jako předmět či připojovat do e-mailu podpisy.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nová aplikace Send pro iOS

I kvůli tomuto zaměření bude minimálně ze začátku Send svázán s účtem využívaným v Office 365. Nepochodíte tedy ani s účtem na Outlook.com a s Gmailem už vůbec. Aplikace zobrazuje pouze konverzace, které jsou vedeny pomoci ní. Nedostanete se z ní k běžným e-mailům. Naopak zprávy ze Sendu budou běžně dostupné ve webovém rozhraní emailu. Aplikace je v současné době dostupná ve Spojených státech a Kanadě pro iOS. Zanedlouho se má dostat i na Windows Phone a Android.

Microsoft tedy stejně jako Google zkouší experimentovat s transformací klasických emailů. A zatímco v Googlu vymysleli aplikaci Inbox, která je zároveň i jakýmsi úkolovníkem s možností odložení emailů, Microsoft chce z e-mailů udělat rychlý chat.

Diskuze (3) Další článek: O2 ubyli zákazníci, operátor přesto navýšil zisk

Témata článku: Microsoft, , , , , Mic, Sen, Send, Micro, Mailová adresa, Mail, E-mailová adresa,