Mobilní divize LG se zvedá, do zisku se jí ale ještě dostat nepodařilo

Mobilní divizi LG trápily v uplynulých kvartálech obrovské ztráty, které se promítaly do hospodaření celé korporace. V prvním kalendářním čtvrtletí se ale začaly projevovat výsledky procesů optimalizace a restrukturalizace, kterou divize absolvovala v loňském roce.

Ačkoli tržby LG Mobile vzrostly meziročně pouze o necelá dvě procenta na 2,61 miliardy dolarů, provozní ztrátu ze stejného období loni se podařilo takřka vynulovat. S hospodařením tedy divize skončila zhruba 200 tisíc dolarů pod provozní nulou a do budoucna by se jí mohlo dařit lépe.

Klepněte pro větší obrázek
Výkon společnosti v 1Q 2017 podle jednotlivých divizí (Zdroj: LG)

Prodejně se dařilo zejména smartphonům v nižším cenovém segmentu, do výsledků nicméně podle LG měly zasáhnout i první prodané kusy vlajkového modelu LG G6 na domovském trhu v Jižní Koreji. Plný nástup G6 na trh budou nicméně reflektovat až čísla z právě probíhajícího druhého kvartálu. Za období leden až březen LG globálně prodalo 14,8 milionu smartphonů.

Lepší efektivita mobilní divize se odrazila na hospodaření celé korporace LG Electronics, jež skončila provozně v zisku 798 milionů dolarů při tržbách 12,7 miliardy dolarů. Nejvíce se tradičně dařilo divizím černé a bílé techniky. Poslední tentokrát skončila nejmladší divize automobilové techniky (Vehicle Components).

Diskuze (2) Další článek: T-Mobile přidává dva tarify. Jeden pro studenty, druhý pro spořivé

Témata článku: LG, , , , , , , Divize, Mobilní divize, LG Electronics, LG Mobil, Zisk, Korporace, Mobil, Restrukturalizace, MOBI, Div, Stejné období, DOS