Motorola se naváží do Samsugu: „Ukradli jste nám režim Always On Display“

Samsung v současné době na soudním poli válčí s Applem. Jen pro připomenutí se jedná o vleklý spot z roku 2011, který bude mít další pokračovaní až 11. října. Ovšem, pokud vše neskončí jen u slovních obratů na Twitteru, může se brzy rozhořet i spor s americkou Motorolou. A o čem je vlastně řeč?

Ve čtvrtek si americká Motorola na svůj Twitterový účet vystavila tento příspěvek:

Můžeme jej přeložit jako „Ve které galaxii je v pořádku krást cool funkce od konkurence“? Samotné slůvko galaxie zřejmě není zvoleno náhodou, má zřejmě ukazovat na smartphony řady Galaxy od Samsungu, resp. na nový model Galaxy Note 7. V jeho podání totiž došlo k výraznému vylepšení režimu Always On (AOD), tedy displeje, který zůstává u zamknutého telefonu z části zapnutý aby zobrazil čas a systémové notifikace.

Motorola možná ani netušila, jaké reakce svým příspěvkem vyvolá. Na Twitteru se jí šťouchnutí však rychle vrátilo:

... a konkrétně se jedná o funkci Glance Screen. Další přispěvovatelé zase připomínají, že určitá forma AOD displeje byla vidět již na Nokii N9 (rok 2011) či na Nokii 808 (rok 2012) a na dalších podobně vybavených zařízeních. Always On režim je navíc v současné době použit třeba u LG G5 a u dalších smartphonů jiných značek.

Mají žabomyší války mezi výrobci vůbec smysl? Jestli se něco Motorole podařilo, tak to, že se dostala do titulků světových médií. Na druhou stranu stojí za to zamyslet se nad současným stavem mobilních technologií.

Je podle vás v pořádku inspirovat se a vzájemně vylepšovat jednotlivé softwarové a hardwarové záležitosti nebo je „kopírování“ a „vypůjčování“ funkcí už za hranou? A jak reagovat, když zloděj volá: „Chyťte zloděje“? 

Via Cnet

Diskuze (33) Další článek: Mobily jako ze sci-fi se blíží. Japonci představili displej bez spodního rámečku

Témata článku: Motorola, Samsung, , , , LG G5, LG G5 SE, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 7, Motorol, Sam, Motor, Určitá forma, Nava, Twitterový účet, Okay, Výrazné vylepšení, Kopírování, Alway On, Always, Řez, August, Always On Display, Rez, Galaxie,