Návody na internetu slibují znásobení paměti iPhonů a Androidů. Dá se jim věřit?

Na internetu se množí videa, která slibují zvětšit paměť u iPhonů. Nejčastěji jde o modely 6 a 6S, ale objevují se obdobné návody také pro smartphony s Androidem. Je to hoax, nebo snadná cesta telefonu s násobně větším úložištěm? Pravda je někde mezi. Udělat to jde, ale rozhodně to není jednoduché a levné.

Nečekejte kouzla, v telefonech není ukryta skrytá paměť, kterou stačí aktivovat, takže musíte vyměnit paměťový čip. To pro technicky nadané jedince znamená porušit záruku. Méně šikovní by se do takového experimentu rozhodně neměli pouštět.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Začíná se nahřátím zadního krytu a jeho sejmutím, následuje odpojení displeje, což zpřístupní základní desku. Část s paměťovým čipem míří do svěráku a pod horkovzdušnou pistoli. V té době již musíte mít nachystaný druhý paměťový čip, který koupíte nebo obdobným způsobem vypreparujete ze zničeného iPhonu.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Než vložíte nový čip s větší kapacitou, je třeba přehrát mezi oběma paměťmi základní data, potřebný přístroj stojí asi 21 tisíc Kč.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
V tomto případě došlo k instalaci 128GB čipu, který nahradil 16GB paměťový modul.

V domácích podmínkách toto rozhodně nezkoušejte. Není nakonec lepší rovnou koupit iPhone s větší pamětí? Bohužel přesně s tím počítá i Apple...

Diskuze (74) Další článek: Do prodeje míří další dvě nové Nubie. Z17 Mini udělá průvan ve střední třídě

Témata článku: Apple, , , , , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 6, Apple iPhone 6 128GB, Apple iPhone 6 64GB, Apple iPhone 6s, Apple iPhone 6s 128GB, Apple iPhone 6s 64GB, Paměťový modul, Nejvýhodnější poměr, Paměťový čip, Slib, SLI, #Android, Návod, , Poměr ceny, Základní data,