Náznak budoucnosti: Samsung si patentoval telefon na zápěstí

Smartphony dosáhly určité úrovně vybavenosti a technologické výbavy, která je téměř prozatímním stropem. Zavzpomínejte, kdy naposledy jste u mobilních zařízení viděli nějakou funkci, která by telefon výrazně odlišovala oproti konkurenci? Telefon nyní mají vícejádrové procesory, megapixelové fotoaparáty, několikagigové RAM, dotykové displeje různých označení, a protože ani v segmentu vývoje mobilních baterií nevidíme žádnou brzkou revoluci, výrazné změny v mobilním segmentu v dohledné době neočekáváme. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Obrázek poslední doby se moc nemění, z hlediska porovnání doby před iPhonem a po ní jsou dnešní smartphony jeden jako druhý, bez větších experimentů. Patent Samsungu ukazuje smartphone budoucnosti, který budete moci obtočit kolem zápěstí. Moduly k ohýbání jsou označeny modře, displej žlutě

Tedy snad až na jednu, která přichází, snad, z blízké budoucnosti. Samsung si nechal patentovat smartphone, který obepíná celé zápěstí. Jsou v něm použity i dříve patentované součástí, jako ohebné tělo, ohebný displej a hlavně ohebná baterie. Jediné rovné plochy jsou koncové části, v nichž očekáváme přítomnost základních desek a neohebných čipů. Smartphone však půjde ze zápěstí sundat, narovnat jej, používat jej, tak telefony využíváme dnes, a pak jej zase nasadit na zápěstí, možná trochu podobně jako v případě reflexních pásků na ruku.

Vše je ale zatím ve stádiu patentové ochrany, takže ještě minimálně několik let potrvá, než se obdobně vypadající zařízení dostane do prodeje.

Zdroj: Patently mobile

Diskuze (3) Další článek: Týden mobilně 277: zahnutý displej a mobilní stream

Témata článku: Samsung, Náznak, Budoucnost, Telefon, Vybavenost, Samsun, Zápěstí, Ohebná baterie, Sam