Největší kupuje nejlepšího. Fitbit pohltí Pebble a prý to není dobrá zpráva

Z Ameriky přichází (zatím oficiálně nepotvrzené) zprávy, že Fitbit kupuje Pebble. Na jedné straně největší výrobce nositelností, na straně druhé výrobce chytrých hodinek, které mnozí považují za nejlepší na světě. Paradoxní je, že Pebble ani přes rekordně úspěšné kampaně na Kickstarteru dlouhodobě nevydělával, a tak se o prodeji mluví už více než rok.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Pebble 2 a Time 2, druhá generace legendárních chytrých hodinek Pebble.

Loni prý padla nabídka na 740 miliónů dolarů, letos na jaře měl Intel nabídnout 70 miliónů, ale obě tehdy Pebble odmítnul. Od té doby se stalo mnoho věcí, firma představila druhou produktovou generaci, ale na velký ekonomický úspěch to znovu nevypadalo, a tak přichází Fitbit. Opět jde o nepotvrzenou informaci, ale za akvizici prý zaplatí 40 miliónů dolarů. To je pro Pebble velká prohra.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Pebble Core a jeho dvě varianty.

A podle spekulací amerických médií prohrají i zákazníci. Fitbitu prý nejde o provozování neperspektivní značky, ale o její know-how, software, technologie, patenty a mozky. V listopadu měl Pebble začít s rozesíláním barevných hodinek Pebble Time 2, teď je možné, že se tak nikdy nestane. Stejný osud pravděpodobně čeká Pebble Core, který se měl začít prodávat v lednu.

Nezbývá, než čekat na oficiální oznámení, snad skutečný scénář nebude tak černý.

Zdroj: The Information

Diskuze (4) Další článek: Smartphony s Windows možná nejsou mrtvé. HP má pracovat na levnější variantě Elite X3

Témata článku: , , , , , Nen, Dobrá, The Information, FIT, F +, Milión dolarů, Oficiální oznámení, Kup, Velká prohra, Dobrá zpráva, Stejný osud, Rozesílání,