Německé tahanice mezi Applem a Samsungem pokračují

Už se na to možná trochu zapomnělo, ale tahanice mezi Applem a Samsungem na největší evropské ekonomice i nadále pokračují. Na sklonku léta vydal německý soud předběžné opatření, v rámci kterého pozastavil na tamním trhu prodej tabletu Galaxy Tab 10.1.

Samsung opětoval palbu jiným patentovým nárokem, ale neúspěšně. Proti rozhodnutí se ale odvolal a zároveň tablet pro německý trh kosmeticky upravil a dále jej prodává pod označením Galaxy Tab 10.1N. Ani tento krok se Applu nelíbil, stále je to totiž ten stejný tablet, nicméně tentokrát se soudy zastaly korejského výrobce. Apple se opět odvolal a soud vynese definitivní ortel nad upraveným tabletem již v horizontu několika dnů.

Klepněte pro větší obrázek
Německý a klasický Galaxy Tab 10.1 – všimněte si silného okraje

Mezitím odvolací soud rozhodl také v první kauze a potvrdil letní zákaz prodeje původní verze Galaxy Tab 10.1. Stalo se tak na začátku tohoto týdne. V tuto chvíli je tedy na německém trhu skóre vyrovnané. Na Samsung se už ale žene další pohroma, EU jej totiž bude vyšetřovat pro porušování patentových pravidel. Tentokrát jde pro změnu o to, že firma, která vlastní patenty k technologii, která byla standardizovaná, musí konkurenci nabídnout potřebné patenty v rámci licence. Samsung vlastní několik patentu k licencované technologii 3G a využil je v patentové bitvě i proti Applu, což se nelíbí Evropské komisi, která jej začala vyšetřovat.

Diskuze (17) Další článek: LG zakončilo rok ztrátou, mobilní divizi se ale daří lépe

Témata článku: Apple, Samsung, , Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 10.1, Samsung Galaxy Tab 10.1 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab 10.1 32GB 3G, Samsung Galaxy Tab 10.1 32GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Tab 10.1 64GB 3G, Samsung Galaxy Tab 10.1 64GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Tahanice, Tahání, Apple a Samsung, Německý trh, Mez, Němec, Tah, Sam, Samsun, APP, Odvolací soud, #Apple