Německý Gigaset napoprvé se smartphony neprorazil. Teď to zkouší znovu

Německá firma Gigaset je známá především jako výrobce stolních telefonů pro pevné linky. Doplňkovým zbožím jsou náhlavní sady, příslušenství pro telefonní ústředny nebo třeba tablety, které svého času Gigaset nabízel i u nás. Málokdo si ale pamatuje na více než rok starý pokus Gigasetu vstoupit do světa smartphonů.

Klepněte pro větší obrázek
Gigaset GS160

Na berlínském veletrhu IFA 2015 německá značka, která se kdysi odštěpila od Siemensu, představila trojici vyspělých smartphonů, kterými chtěla zaútočit na evropský trh. I přesto, že modely Gigaset ME, ME Pure a ME Pro byly kvalitně zpracované a obsahovaly na tehdejší dobu prémiovou výbavu, výrobce je nacenil příliš agresivně a mezi zavedenými značkami se přeci jen méně známému Gigasetu nepodařilo prosadit.

Po roce to Němci zkouší znovu. Tentokrát už ovšem v segmentu střední třídy, kde i v rámci evropského trhu často mohou bodovat značky mimo zavedenou velkou pětku (Samsung, Apple, Huawei, Sony, LG).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Gigaset GS160 je typický reprezentant střední třídy s pětipalcovým HD displejem, procesorem MediaTek MT6737, dvojicí fotoaparátů 13 Mpx (zadní) + 5 Mpx (přední), 1 GB RAM, 16GB vnitřním úložištěm, baterií s kapacitou 2 500 mAh a čtečkou otisků. Novinka běží na takřka čistém Androidu 6.0 Marshmallow a bude se prodávat na volném trhu jako dualSIM s LTE za čtyři tisíce korun.

Diskuze (14) Další článek: Magic: Fotogalerie špičkového Honoru z tiskové konference

Témata článku: , , , , , , , SMA, Německá značka, Pětipalcový HD display, Svět smartphonů, Němec, Německá firma, Stolní telefon, Giga, TED,