Není dostatek součástek. Skládací Samsung Galaxy X má přijít až v roce 2018

Zákulisní zdroje jihokorejských novin jsou obvykle natolik důvěryhodné, že se jimi poskytnuté informace až na malé výjimky vždy vyplní. Tentokrát přišel web BusinessKorea s informací, podle které se skládacích Samsungů řady Galaxy X dočkáme až v příštím roce. A důvod zpoždění je podle nich prostý - Samsung nemá na cílový počet zařízení dostatečný objem součástek.

Podle zdroje obeznámeného se situací jsou připravované modely Galaxy X závislé na materiálu, který nese označení „polyimide film“. Jedná se o velmi tenký a flexibilní materiál s vysokou tepelnou odolností. Materiál zůstává stabilní od extrémního chladu až po vysoké teploty, a mnozí jej považují za klíčovou komponentu skládacích zařízení budoucnosti.

Klepněte pro větší obrázek
Tento patent ukazuje, jak by mohl vypadat model Galaxy X (obr.: Patentlymobile)

Samsungu bude tento materiál dodávat jihokorejská společnost Kolon Industries, ovšem domluvené dodávky bude tato společnost schopna produkovat až v první polovině příštího roku. V lednu 2018 má skončit dostavba výrobních prostor, záhy na to by se pak měla rozjet masová výroba zmiňovaného „polyimid filmu“.

K situaci se pro BusinessKorea vyjádřil i zákulisní zdroj: „Prototyp Galaxy X se možná objeví již letos, ovšem zařízení se do prodeje dostane nejdříve v první polovině příštího roku, za předpokladu, že bude vyrobeno dostatek potřebných komponent.“

Samsung je však jeden z několika výrobců, kteří budou chtít u budoucích smartphonů použít skládací či ohýbací displej. Pokud se tedy letos žádného takového modelu od Samsungu nedočkáme, je možné, že jej představí Oppo, Lenovo či Xiaomi, kteří již na veřejnosti prezentovali alespoň polofunkční prototypy:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Youtuberka Meghan McCarthy předvádí světu, jak nosit smartphone, když máte šaty bez jediné kapsy.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Telefon se neroluje pravidelně, evidentně v něm jsou některé větší části, které je nutné zachovat v rovině. Při velmi krátké ukázce displej skutečně svítil a běhala na něm jakási grafika.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Lenovo přidává oficiální fotky a jméno. Ohebný smartphone se jmenuje Cplus.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Viděli jsme také tablet. Na jeho displeji byl pouze statický obrázek kočky, navíc podle odrazů světla byl povrch zvlněný, což je pro displej nezvyklé a nežádoucí.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Skládací tablet od Lenova se jmenuje Lenovo Folio.
Klepněte pro větší obrázek
Ohebný displej už nejspíš umí vyrobit i Xiaomi. Co s ním ale chce dělat? (obr.: gizmochina.com)
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Ohebný tablet ukázalo také Oppo, ale prototyp je pravděpodobně teprve ve velmi rané fázi, nevíme o něm prakticky nic. (obr.: Gizmochina.com)

Zdroj BusinessKorea

Úvodní fotografie: Gizmonews

Diskuze (3) Další článek: Google Toontastic 3D: S touhle appkou si uděláte vlastní komiks či originální prezentaci

Témata článku: Samsung, , , , , GAL, Nen, DOS, Sam, Zdroj obeznámeného, Součást, Ohebný tablet, January, Dostatek, Jihokorejská společnost, Next-gen, BusinessKorea, Project Valley, Zákulisní zdroj, Meghan McCarthy, Cplus, Youtuber, Skládací samsung, Skládací zařízení, Sklad,