Netradiční premiéra: Sony ukázalo Xperii E5. A pak ji zase stáhlo

Sony v uplynulých dnech na sociálních sítích začalo představovat nový smartphone Sony Xperia E5. Ukázalo oficiální rendery, přidalo několik marketingových hesel, ale klasická tisková zpráva s kompletními specifikacemi vydána nebyla. Později začaly příspěvky spojené s Xperií E5 mizet a nyní už podle portálu XperiaBlog.net nenajdeme na oficiálních kanálech japonské společnosti žádnou zmínku. Že by změna strategie?

Klepněte pro větší obrázek
Xperia E5 používá stejný design jako dříve uvedené smartphony Sony

Podobné počínání rozhodně není běžným jevem. U Sony jde zřejmě o důsledek změny strategie, která do budoucna počítá pouze s jednou řadou smartphonů Xperia X. Pro E5 by tak mohl být zvolen nový název, pod kterým bude uvedena na trh. Anebo se Sony rozhodlo, že smartphony nižší třídy už v portfoliu nechce. V tom případě by model mohl být zrušen.

Podle zatím nepotvrzených spekulací má Xperia E5 nabídnout 4,6palcový HD displej, procesor MediaTek MT6735, 1,5 GB RAM, 16 GB vnitřní paměti, NFC a dvojici fotoaparátů s rozlišením 16 a 5 Mpx. Vyrábět se má v bílé a černé barvě. Zda a kdy Sony novinku komerčně uvede, není v tuto chvíli jasné.

Diskuze (2) Další článek: Exkluzivně: Samsung připravuje nový Gamepad pro brýle Gear VR

Témata článku: Sony, , , , Sony Xperia E5, Sony Xperia E5 Dual, Sony Xperia X, Sony Xperia XA, Kompletní specifikace, Běžný jev, Pře, Premier, Počínání, Oficiální kanál, Změna strategie, Premiér, Stejný design, Net, Nový název, Úkaz, Son