Netradiční výlet po mobilních vysílačích. Tyto antény se ukrývají na zajímavých nebo nečekaných místech

Cílem letních výletů nemusí být jen hrady, rozhledny nebo skalní vyhlídky. Vypravit se můžete i po stopách mobilních vysílačů, které jsou občas skryty na kuriózních místech, například na stromech nebo na posedu. T-Mobile vybírá několik svých nejzajímavějších základnových (BTS) stanic, které stojí za zhlédnutí. 

Strom. BTS v podobě borovice je k vidění v osadě Hřebenka u obce Malé Kyšice, kousek od Unhoště. Vysílač naprosto realisticky zapadá do okolního lesa, poznat ho lze pouze díky malému plotu a dřevěného domečku (technické místnosti). Poloha na mapě.

Falešný posed. Vysílač zvaný kazatelna leží v obci Bystré u Janovic, nedaleko Frýdku-Místku. Z dálky se turista může oprávněně domnívat, že jde o skutečnou kazatelnu, kam pravidelně chodí myslivci, ale na tuto stavbu chodí pouze technici. Poloha na mapě.

Komín. Vysílač v podobě falešného komínu na hotelu Concertino leží na střeše budovy v řadě měšťanských domů v centru Jindřichova Hradce. Poloha na mapě.

Lampa. Celá řada dalších atypických BTS je k vidění přímo v Praze. Jednou z nich je například lampa – stožár veřejného osvětlení Na Vypichu. Poloha na mapě.

Speciální omniantény jsou na několika objektech umístěny pod atikou střechy, např. na Praze 1, U Starého hřbitova (zde), jiná je na rohu ulice Karlova a Husova, Praha 1 (zde), další jsou umístěny v posledním patře vodárenské věže (v oknech mezi hodinami) v Korunní 66 (zde). Atypický vysílač je umístěn také na kostele sv. Mikuláše na Malostranském náměstí – anténa je u vchodu na levý balkon, mezi sochami (zde).

Aplikace Mapy.cz nabízí novou úroveň přiblížení:

Diskuze (2) Další článek: Ztracený iPhone se dá vysledovat, i když má vybitou baterii. Díky energetické rezervě umí i další věci

Témata článku: , , , , , , Net, Mapa, Rozhledna, Vyhlídka, Hrad, Poloha, Letní výlet, Vysílač, Anténa, Základní plánování, Nejlepší pokrytí, Výlet, Kostel, M, Hus, Turista, Jindřichův Hradec, Posed, Karlův