Nexus 8 pro Google vyrobí HTC. Jako první přinese Android L

S blížícím se podzimem nabývají na síle spekulace ohledně nových zařízení Nexus. Očekává se, že Google představí minimálně nástupce svého tabletu, který by mělo pod názvem Nexus 8 dodat HTC. Tchajwanský výrobce by se tak po několika letech vrátil k produkci referenčních zařízení pro Google.

Klepněte pro větší obrázek

Zařízení, pro které se zatím používají kódové názvy Flounder a Volantis, bude patřit k prémiovým androidovým tabletům a jako první nabídne nový systém Android L. Google si údajně zadal kovovou konstrukci, uvnitř by měl pracovat 64bitový čipset Tegra s 2 × 2 GB paměti RAM. Informace přinesl twitterový účet @UpLeaks.

Nexus 8 tentokrát neznamená, že zařízení bude osmipalcové. Tablet má přinést dotykový 2K panel s úhlopříčkou 8,9 palce a rozlišením 2 560 × 1 600 bodů. Nemá chybět 8Mpx fotoaparát a podpora LTE, NFC a GPS. Nový tablet Googlu má být představen na podzim, přesnější termín zatím neznáme.

Diskuze (15) Další článek: Do prodeje míří chytré boty, které majitele navigují

Témata článku: Google, HTC, , , , HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), HTC One S, Google +, Referenční zařízení, NEX, Pro +, Jak, Android tablet, #Android,