Nokia zahájila útok na český trh. Právě dnes začínají předprodeje

Všechny důležité informace máte níže a známe je od začátku května, a tak aktuální tisková zpráva společnosti HMD Global hlavně připomíná dnešní start předprodeje. Nokie 3, 5, 6 i 3310 hledejte u O2, na Mall.cz a v Datartu za tyto ceny:

Co se data skutečného prodeje týče, tisková zpráva znovu mlží. V citaci ředitele regionu se říká „...usilujeme, aby telefony byly dostupné všem fanouškům Nokia do začátku tohoto léta.“ Přeloženo: nové Nokie čekejte v červnu a nemusí to být hned na jeho začátku.


Původní článek vyšel 2. května s titulkem

Novodobé Nokie zahajují útok na český trh. Kolik stojí a kde je koupíte?

Nokii 3, 5 a 6 známe už několik měsíců, na prioritních trzích už se začaly prodávat, ale informace k českému trhu přichází až teď. Prodávat je bude operátor O2, prodejci Mall.cz, CZC.cz a Datart. Telefony budou dostupné „již brzy“, doporučené ceny vypadají takto:

Kontaktovali jsme zástupce firmy, abychom si upřesnili, co znamená „již brzy“. Konkrétní datum zatím chybí, ale dočkat bychom se měli během několika málo týdnů, patrně ještě v květnu.

Alberto Matrone z  HMD Global (výrobce novodobých Nokií) komentuje: „Od chvíle, kdy jsme uvedli naše portfolio na veletrhu Mobile World Congress v únoru tohoto roku, jsme cítili neuvěřitelné nadšení ze strany zákazníků a partnerů v České republice. Plně se proto soustředíme na práci s vybranými partnery, abychom vám přinesli celé naše portfolio smartphonů Nokia v co nejkratším čase.“

Aktualizováno: Tiskovou zprávu poslalo také O2, ceny jsou o 4 Kč nižší (to aby zapadaly do firemního koloritu s „...95 Kč“ na konci). Start prodeje operátor oznámil v červnu, předprodej v polovině května a doplnil, že se lidé budou moct osobně seznámit s novými telefony na prodejnách O2 týden před spuštěním oficiálního prodeje.

Diskuze (43) Další článek: Samsung, Intel a americká FTC jdou do boje proti praktikám Qualcommu

Témata článku: Nokia, , Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6, Oznámená cena, Datart, Český, Původní článek, Barevná varianta, První oznámení, Útok, Nejkratší čas, Tisková zpráva, Český trh, Předprodej, Albert, Pětka, Trh, Šestka, Vybraný partner, Mobile World Congress, Zadní panel, Lesklá černá, Pře