Nokii sebevědomí nechybí, chce porazit Apple i Samsung

V tradičně bohatém vánočním čtvrtletí vykázala Nokia zajímavá čísla, očekávání pro to aktuální ale nejsou úplně optimistická. S těmito predikcemi ale nesouhlasí CEO společnosti Nokia, Stephen Elop. Ten se v jednom z posledních rozhovorů pro švédský deník SvD.se vyjádřil v tom duchu, že cílem finské Nokie není snažit se neprodělat, ale připravit si základy pro boj o místa nejvyšší a ten následně i vyhrát. To znamená konkurovat a zvítězit především nad Applem a Samsungem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nokia Lumia 920, smartphone, kterým chce Nokia konečně zastavit svůj pád

Volně přeložená slova Stephena Elopa zněla: "Mým cílem je jednou být jasným vítězem. Musíme vyhrát... Tím způsobem, že nabídneme více produktů, jako je Lumia 920. Smartphone, který je unikátní designem i technologiemi a o kterém více a více lidí říká, že ho miluje." V jednom se musí dát Stephenu Elopovi za pravdu. Nokia Lumia 920 je opravdu smartphone, který nabízí hodně zajímavých inovací. Ponesou-li se v tomto duchu i spekulovaná Nokia Catwalk a Nokia EOS, a představí-li je Nokia brzy, může se Nokia i v následujících čtvrtletích vyhnout červeným číslům.

Diskuze (157) Další článek: Šéf mobilní divize Google Andy Rubin končí v čele Androidu

Témata článku: Apple, Nokia, Samsung, , , Nokia Lumia 920, Sam, Sebevědomí, Následující čtvrtletí, NEC, Pór, Unikátní design, Jasný vítěz, APP, #Apple, Samsun