Nové Xperie Z5 přinesou čtečku otisků. Oboustranný USB konektor ale nikoli

Po představení smartphonů střední třídy Xperia M5 a C5 Ultra se hojně spekuluje o tom, co Sony představí na blížícím se veletrhu IFA 2015 v Berlíně. Japonská společnost podle dosavadních úniků informací a fotografií pravděpodobně chystá dvojici vlajkových modelů Xperia Z5 a Z5 Compact. Oba smartphony by proti předešlým generacím měly přinést některé inovace, tolik praktický oboustranný konektor USB Typ C ale mezi nimi nejspíš nebude.

Klepněte pro větší obrázek

Z fotografie zveřejněné twitterovým účtem @vizileaks je patrné, že i dvojice nových Xperií se spolehne na klasický microUSB konektor. Dřívější snímek ukazuje na přítomnost čtečky otisků prstů, kterou se Sony rozhodlo implementovat trochu netradičně do bočního odemykacího tlačítka. Uvidíme, jak se tento nápad osvědčí v praxi.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Boční pohled na oba smartphony ukazuje, že Xperia Z5 Compact bude o poznání baculatější, což by mohlo znamenat přítomnost baterie se srovnatelnou kapacitou. Sony se u svých posledních smartphonů často chlubí až dvoudenní výdrží na jedno nabití. Xperia Z5 Compact má nabídnout FullHD displej s úhlopříčkou okolo 4,7 palce, větší Xperia Z5 už nejspíš vsadí na 2K panel. Obě novinky by mohly být představeny na tiskové konferenci 2. září v Berlíně.

Diskuze (12) Další článek: To už je pořádná placka! Samsung testuje osmnáctipalcový tablet

Témata článku: Sony, , , , , Sony Xperia M5, Sony Xperia M5 Dual, Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Compact, Sony Xperia Z5 Dual, Klasický microusb, USB, Otisk, Nov, Oboustranný konektor