Nový patent Samsungu ukazuje možné vylepšení brýlí Gear VR

Server Patently Mobile odhalil další patent Samsungu, který byl podaný koncem loňského roku, a který se tentokrát týká virtuální reality. Patent odkazuje na možné změny, které se objeví u dalších generací brýlí virtuální reality Gear VR. Je ale nepravděpodobné, že bychom se s některými novinkami setkali již u zářijové verze Gear VR, o které se nedávno zmínil ředitel společnosti Oculus, John Carmack, a kterou má Samsung podpořit velkou mediální kampaní. Patent spíše ukazuje na možné rozšíření funkčnosti „virtuálních brýlí“, a to v horizontu několika let.

Klepněte pro větší obrázek
Patent brýlí virtuální reality ukazuje na možnou úpravu vzdáleností čoček a selektivní ostření pro každou z nich

V prvé řadě budou mít brýle mechanismus na to, abyste si mohli, podle umístění vašich očí, umístit čočky blíže k sobě nebo je naopak oddálit. Myslí se i na ty, kteří mají zrakovou vadu, podle patentu půjde zaostřit každé oko zvlášť, aby tito lidé netrpěli tím, že jedním okem vidí 3D obsah čistě a druhým hůře. Gear VR bude stále spolupracovat s vloženým smartphonem, ale s volitelným modulem bude moci působit i jako samostatné zařízení. A to buď pomocí připojitelného LCD displeje, projektování obrazu nebo zobrazení hologramu.

Brýle virtuální reality jsou navrženy se senzorovým modulem, který se skládá z gyroskopu, senzoru tlaku vzduchu, magnetického senzoru, senzoru úchopu, přiblížení a akcelerometru. Počítá se i s barevným senzorem (RGB senzor), bio senzorem, UV senzorem nebo měřičem teploty a vlhkosti. Součástí brýlí má být fotoaparát, RAM a interní úložiště spolu s celou řadu možností konektivity. 

Nezbývá než doufat, že se některé položky začnou postupně objevovat v nových generacích Gear VR, ovšem třeba konkrétně na holografické zobrazování obrazu si zřejmě počkáme trochu déle...

Zdroj: Patently Mobile

Diskuze (6) Další článek: Microsoft vymýšlí úsporný streaming her do mobilních zařízení

Témata článku: Samsung, , , , , , , Vložený smartphone, Samostatné zařízení, Nový patent, Barevný senzor, Samsun, Vylepšení, Oculus John Carmack, Gear, Sam, Nov, Magnetic senzor, Úkaz