O2 pozastavilo distribuci NFC SIM karet. Chystá nové s LTE

O2 ke konci roku 2014 zastavilo distribuci NFC SIM karet pro bezkontaktní platby mobilem ve společném projektu s GE Money Bank a MasterCard. Důvodem je přechod na nové, kvalitativně lepší řešení, jehož součástí bude i nový typ NFC SIM karty, která vedle zabezpečené oblasti (tzv. secure elementu) bude podporovat i sítě LTE. Dosud se pro NFC platby vydával starší typ SIM karet, se kterými nebylo možné LTE používat.

Klepněte pro větší obrázek

O2 si od nového řešení slibuje nejen zpřístupnění sítí LTE zájemcům o bezkontaktní platby mobilem, ale také širší podporovanou základnu smartphonů. Aktuálně je možné NFC platby O2 a GE Money Bank používat pouze na několika smartphonech Samsungu (seznam podporovaných zařízení najdete zde). Do nového řešení bude integrována také platforma Trevica od MasterCardu, díky které by se měly stát NFC mobilní platby dostupnější pro více uživatelů.

Operátor aktuálně jedná s GE Money Bank o migraci na nové řešení a zpracovává tzv. migrační projekty. Nová NFC+LTE SIM karta by se měla dostat do distribuce v horizontu několika měsíců, operátor zatím vidí jako předběžný termín květen. Pro stávající uživatele bezkontaktních plateb se nic nemění, nadále mohou svou NFC SIM kartu používat spolu s aplikací O2 peněženka. Na konci roku 2013 operátor ukončil pilotní projekt bezkontaktních plateb s Komerční bankou a Visou. Obnovení této spolupráce se zatím nechystá.

Diskuze (8) Další článek: Lenovo P70 a S90: je libo velkou baterii nebo hliník?

Témata článku: , , , , Nov, Nové řešení, GE Money Bank