O2 ruší hlasové tarify, zůstane jen internet. Volat budeme přes Skype

Už delší dobu se spekuluje o tom, že chystaná změna ve struktuře hlasových tarifů O2 přinese skutečnou revoluci. Dnes došlo k oficiálnímu oznámení a musím říct, že překonalo veškerá očekávání! Telefónica do budoucna zruší veškeré klasické hlasové tarify takové, jaké jsme je dosud znali. Veškerá komunikace se přesune na internet, telefonovat budeme přes Skype či jiné VoIP služby, populární SMS budou nahrazeny aplikacemi typu WhatsApp.

Zvláštní je, že tahle změna vejde v platnost přesně za rok, tedy na 1. apríla 2014. Rozhodnutí pro MobilManii komentovala mluvčí společnosti Hana Farghaliová: „Telefónica Czech Republic tímto krokem udává nový směr světových telekomunikací, všichni ostatní operátoři nás budou dříve či později následovat. Klasické hlasové tarify zůstanou v propadlišti dějin a z Telefóniky se rázem stane největší poskytovatel připojení k internetu v České republice. Změnu oznamujeme s ročním předstihem, aby se naši zákazníci stihli psychicky připravit a aby ti ostatní stihli přenést číslo do sítě O2 (přenosy stále nejsou zcela hladké).“

Operátor nezveřejnil žádné další podrobnosti, ty zřejmě budou postupně přicházet v průběhu následujících 12 měsíců. Koncept však zní zcela jednoduše, a tak těmi největšími otázkami zůstávají cenová politika, a zda zůstane zachován i uživateli milovaný tarif Internet v mobilu Start s FUP 150 MB na měsíc.


Když se na telekomunikace podíváme s velkým nadhledem, jednou přijde doba, kdy tento článek nebude jen aprílový vtípek a veškerá dnešní mobilní komunikace se opravdu přesune na internet. A tak k článku přidávám anketu – zkuste odhadnout, kdy ta doba opravdu nastane.

Diskuze (38) Další článek: Pro dobro telekomunikací: Pavel Novák rezignoval na post šéfa ČTÚ

Témata článku: , , , , , Volat, Hlas, , Největší otázka, Pře, Tarif