O2 ruší starší tarify Free. Pozor, ať nechtěně neplatíte víc

Zjednodušování, zpřehledňování či jakékoli změny, které operátoři provádějí se staršími tarify, končí prakticky vždycky stejně – zhoršením podmínek pro zákazníka. Naposled rušil Vodafone tarify Nabito a převedení na aktuální generaci Red nevycházelo pro mnohé příliš výhodně. Do rušení tarifů se nyní pouští O2, operátor zruší některé z tarifů Free, například O2 Free data M. Tarif se závazkem stojí 552 Kč měsíčně a nabízí neomezené volání do vlastní sítě a 3,50 Kč mimo vlastní síť a dále 1,5 GB dat.

Klepněte pro větší obrázek
Pozor, když nesouhlasíte, můžete smlouvu ukončit jen do data změny

Jeden z našich čtenářů (se stávajícím tarifem platí jen lehce nad rámec paušálu) dostal nyní od O2 avízo, že jeho tarif bude převeden na Free CZ, který sice nabízí víc služeb v rámci měsíčního poplatku, ale také je zhruba o dvě stovky dražší… Změna podmínek, respektive zdražení, se mu pochopitelně nelíbí, a tak jsme se za něj dotázali, proč se tarif ruší. Odpovídala tisková mluvčí O2 Lucie Pecháčková:

V souvislosti s přechodem na nové IT systémy, který chytáme na příští rok, se snažíme maximálně zjednodušit nabídku našich služeb. Proto jsme se rozhodli některé tarify z řady FREE, které využívá minimum zákazníků, ukončit. Jejich uživatelům nabízíme přechod na jiný tarif podle toho, jaké služby a v jaké míře využívají. Pro některé zákazníky může změna znamenat navýšení ceny, zároveň však v novém tarifu najdou více služeb – například větší objem dat nebo neomezené volání do všech sítí. Zákazníky o změně informujeme s předstihem ve vyúčtování služeb a dáváme jim možnost ukončit smlouvu bez sankce v případě, že jim změna nevyhovuje. Zároveň si samozřejmě mohou vybrat jiný tarif z naší nabídky než ten, který jim nabízíme.

Že by moderní systém nedokázal pojmout starý tarif? Zvláštní. Ústy své mluvčí operátor dodává, že zákazníci budou s předstihem informováni ještě prostřednictvím SMS v druhé polovině srpna, kdy jim bude oznámen přesný termín migrace.

Nestudujete detailně faktury, nebo bez přečtení mažete SMS od operátora? Možná byste měli. Svou nečinností totiž můžete změny akceptovat. Pokud se vás změna týká, máte možnost ukončit smlouvu bez sankce.

Diskuze (18) Další článek: O2 vs. radní ČTÚ: Spory přechází do osobní roviny

Témata článku: , , , , , Tarif, F +, Přesný termín, Starý tarif, Migrace, Free +, Moderní systém, Pozor, NEC, , Lucie Pecháčková, Free, Změna podmínek, Přečtení