Oculus Rift má integrován displej vymontovaný z Galaxy Note 3

Druhá generace zařízení virtuální reality od společnosti Oculus nese název Rift Development Kit 2. Společnost vlastněná Facebookem před čtyřmi měsíci zařízení poprvé předvedla novinářům, ovšem blíže se nezmiňovala o použitém hardwaru. Webu ifixit se podařilo zjistit, že v příslušenství je integrován 5,7" Super AMOLED displej s rozlišením 1 920 × 1080 pixelů, tedy stejný jako v případě Galaxy Note 3. Záměrně zdůrazňujeme slůvko stejný, protože pod gumou a držákem displeje se rovnou nachází celý přední panel ze Samsungu Galaxy Note 3 a to i s řadičem dotykové plochy.

Pro účely Oculus Rift byla zvýšena jeho obnovovací frekvence na 75 Hz, pro každé oko je pak připravena plocha s rozlišením 960 × 1080 pixelů. Integrace součástí Samsungu do zařízení virtuální reality Oculus Rift zřejmě nebude jednorázovou záležitostí. Obě společnosti totiž spolupracují nad zařízením Samsung Gear VR, kde se jihokorejský výrobce stará o hardware a Oculus o software. Samsung Gear VR bude představen již za měsíc na veletrhu IFA v Berlíně.

Diskuze (14) Další článek: Šeptanda: OnePlus chystá chytré hodinky OneWatch

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 3 Neo, Samsung Galaxy Note 3 Neo Duos, Oculus rift, Galax Note, Note, Displej, Obnovovací frekvence, Galaxy note, ? Displej, GAL