Oficiálně: Samsung 23. srpna představí Note 8. Víme, jak vypadá ze všech stran

Samsung začal rozesílat pozvánky na akci Unpacked, na které bude představen tabletofon Galaxy Note 8. Stane se tak přesně podle dřívějších spekulací, tj. 23. srpna v New Yorku. Samsung sice na pozvánce přímo neuvádí, o jaký model se bude jednat, ovšem slogan „Do bigger things“ a modrá silueta pera S Pen hovoří za vše. Živý stream z představení bude opět k dispozici na stránkách Samsungu.

Oznámení data představení se sešlo i se zatím největším únikem, na kterém můžeme vidět Galaxy Note 8 ze všech stran. Telefon se designově inspiroval u letošních modelů řady Galaxy S8, bude zřejmě jen více „hranatější“. Dvakrát zahnutému Super AMOLED „infinity“ displeji s poměrem stran 18,5:9 naroste úhlopříčka na 6,3 palce. Novinka má být poháněna známým čipsetem (v Evropě Exynos 8895), k němuž však máme nově připočíst 6GB operační paměť.

Snímač otisk prstů zůstane na zadní straně telefonu a bude opět umístěn mimo střed telefonu ve společném modulu s dvěma fotoaparáty a přisvětlovací diodou. Pero S Pen budete vkládat do spodní hrany zařízení. Vedle něj se bude nacházet hlavní reproduktor, konektor USB-C a sluchátkový jack. Velmi diskutovaným parametrem bude i nevyměnitelná baterie, která má mít kapacitu 3 300 mAh. A hádáme, že kvůli loňským problémům Notu 7, dostane použitý akumulátor na tiskové konferenci poměrně velký „mediální prostor“.

Podle dřívějších spekulací by se u nás mohl Galaxy Note 8 dostat do prodeje v průběhu října.

Samsung vysvětluje problémy baterií v loňském Galaxy Note 7:

Zdroj Phonearena, BGR

Diskuze (13) Další článek: Samsung bude vyrábět procesory Apple A12 pro nové iPhony 7nm technologií

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, August, Živý stream, Note, Konektor USB-C, Největší únik, Nedopatření, Nevyměnitelná baterie, Loňský Galaxy,