OLED pro iPhone dodají LG a Samsung. Nebo je Apple vyvine sám?

Spekulace o OLED panelech pro příští iPhony nejsou nové a teď přichází zpráva, že Apple je blízko podepsání dohody se Samsungem a LG. Oba tito velikáni displejového byznysu mají dodávat Applu v horizontu roku 2018, respektive 2019 (tedy pro iPhone 8, případně 8s).

Dobře informované zdroje korejskému listu Electronic Times potvrdily, že LG i Samsung v průběhu následujících let proinvestují miliardy eur na rozšíření a vylepšení svých současných výrobních kapacit na OLED panely. LG má přejít na nový výrobní proces panelů (šesté generace) a má být exkluzivním dodavatelem OLED panelů pro druhou generaci Apple Watch. Jejich premiéra se očekává na jaře 2016.

Apple se tedy na jednu stranu vydává touto konvenční cestou, na stranu druhou koketuje s vývojem (a produkcí) vlastních displejů. Společnost za tímto účelem založila zvláštní vývojové centrum na progresivní displejové technologie.

Diskuze (125) Další článek: T-Mobile v lednu: Lumia za lidovku a slevy [ceník]

Témata článku: Apple, LG, Samsung, , , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, APP, Pro +, Samsun, Sam, #Apple, Vývojové centrum