Patent přemění prsty v klávesnici viditelnou brýlemi

U patentů různých výrobců často vídáme neotřelé, zajímavé, i když někdy nerealizovatelné nápady, ovšem jen část z nich se nakonec dostane do praxe. Před několika dny se na internetu objevily obrázky z patentu Samsungu, který byl podán již v roce 2013, na veřejnost ale dostal až nyní. Již delší dobu se spekuluje, že Samsung v letošním roce představí konkurenta chytrých brýlí Googlu, produkt Galaxy Glass. Právě pro ně je určen tento patent, který se zaměřuje na zadávání textu pomocí vašich dlaní.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Kamera snímá ruce, na kterých jsou softwarově namapovány znaky, snímač vyhodnocuje pohyb palce a místo dotyku, které následně vyhodnotí jako napsaný znak. Podobně funguje i interakce při psaní číslic, postačí k tomu jen dva natažené prsty

Při pohledů brýlemi na vaše dlaně se na osm prstů namapují písmena, která budete při psaní potvrzovat palcem levé či pravé ruky. Navržené rozvržení ale není standardní QWERTY, to se ale jistě při zavedení do praxe změní. Natahování palce sice zprvu není moc příjemné, se skrčenou dlaní ale prst dosáhne na všechna potenciální umístění kláves. Celé řešení se tedy skládá z fotoaparátu, který snímá ruce, úložiště, ve kterém se nachází převodní tabulka mezi tlačítky a prsty, displeje, na kterém se vše zobrazuje, a kontrolní jednotky, ve které probíhá veškerý výpočetní proces.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Mapování alfanumerických „kláves“ můžete posloužit jako návod, zadávat můžete texty i pomocí jedné ruky

K zadávání čísel navrhuje patent využít nataženého ukazováku a prostředníku, při pokrčení prstů dosáhnete na všechny potřebná čísla, 9 a 0 jsou pak umístěny na prsteníku. Zprávy budete moci psát i po staru na virtuální alfanumerické klávesnici. Mapování v telefonu slouží jako návod, k psaní bude moci sloužit i jen jedna dlaň, potvrzujete opět palcem. Oficiálně samozřejmě není jasné, kdy, a zdali vůbec, se patent dostane do praxe. Ukazuje však možnost, jak by mohlo fungovat zadávání textu na chytrých brýlích, jejichž trh se má spolu s dalšími produkty „wearables“ segmentu v letošním roce značně rozrůst.

Zdroj: dailymail

Diskuze (9) Další článek: Texas Instruments má nový miniaturní HD projektorový čip

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Pře, Dailymail, Prst,