Platíte s Galaxy S III přes NFC? Zatím nepřecházejte na Jelly Bean

Pokud používáte Samsung Galaxy S III pro bezkontaktní NFC platby v pilotním projektu O2, Komerční banky a karetní společnosti Visa, pak ještě vyčkejte s upgradem vašeho smartphonu na operační systém Android 4.1 Jelly Bean. O2 v těchto dnech sice uvolňuje aktualizační balíček, ale po jeho instalaci nebude dočasně možné používat NFC platby. Na vině je společnost Visa, která zatím svou aplikaci Visa Contactless Payments necertifikovala pro jinou verzi Androidu než Ice Cream Sandwich.

Klepněte pro větší obrázek
Operátor upozorňuje majitele platební aplikace na nefunkčnost s novou verzí Androidu

Ze stejného důvodu také NFC platby zatím nefungují na dalších dvou slibovaných telefonech Samsung, Mini 2 a Ace 2, které pracují na starší verzi systému 2.3 Gingerbread. O2 je má přitom celou dobu na svých stránkách věnovaných NFC platbám v sekci podporovaných zařízení. Podle SMS zprávy odesílané operátorem všem účastníkům pilotního programu by k nápravě kompatibility aplikace mělo dojít do týdne. Kdy se dočkají podpory nižší dva modely Samsungu, není v tuto chvíli jisté, protože aktualizace jejich softwaru (přislíben je rovnou Jelly Bean) záleží na samotném Samsungu.

Diskuze (18) Další článek: O2 v listopadu nabídne Galaxy S III mini a odkoupí váš starý mobil

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, PLA, Jelly, Galaxy s, Plát, Jelly Bean, Bean, GAL, Pře, Platební aplikace, Contactless Payments