Podívejte se na Lollipop pro Galaxy S4 a na srovnání s KitKatem

Server Sammobile již dříve publikoval video, na kterém je vidět testovací verze Androidu 5.0 Lollipop pro Galaxy S5, tentokrát se vytasil s předfinálním buildem nejnovějšího Androidu pro loňský Galaxy S4. Asi nejvýznamnější zprávou pro majitele loňského vlajkového modelu je to, že Samsung sjednocuje vzhled své grafické nadstavby TouchWiz. V rámci updatu tak dojde k přeskinování celého uživatelského prostředí, takže bude vypadat stejně jako u Galaxy S5 nebo u Galaxy Note 4. Stinnou stránkou je přebarvení nabídek z černé na bílou, která Super AMOLEDu rozhodně nesvědčí, což se pravděpodobně podepíše na horší výdrži na jedno nabití.

Na videu je vidět raná testovací verze systému založena na prvním buildu Lollipopu (LRX02E), první dojmy jsou přesto pozitivní. Systém je rychlejší a reaguje svižněji, než dříve používaný Android KitKat. Správa operační paměti také pokročila o kus dopředu. V novém firmwaru budou obsaženy i graficky přepracované systémové aplikace podle vzhledových návrhů Material Designu. Chybět nebude ani domovská obrazovka Můj časopis nebo efekty odemykání domovské obrazovky. Na níže uvedeném videu se můžete podívat na porovnání vzhledu stejných aplikací a funkcí v KitKatu a v připravovaném updatu s Androidem Lollipop:

Zdroj: Sammobile

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->
Diskuze (16) Další článek: BenQ se vrací na český trh s mobily, před Vánoci nabídne dva modely

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Samsung Galaxy S5, Pro +, Galaxy s, Samsung Galaxy s, GAL, Testovací verze, Kit,