Poradíme Vám, jak postupovat, pokud máte peněženku před Vánoci prázdnou

Už jste si napsali seznam všech věcí, které musíte na Vánoce letos koupit? Kapr, stromeček, jmelí, ozdoby, ohňostroj, cukroví, balící papír, dárky… a takto bychom mohli pokračovat ještě hodně dlouho.

Seznam již máte skoro celý odškrtaný a zůstatek na účtu vypadá stejně, jako teplota na teploměru. Kolem bodu mrazu. Záludná otázka není „Za co nakoupím letos dárky?“, ale „Kde vezmu na další životně důležité výdaje?“.

Když rozpočet nestačí

I když se snažíme sebevíc, někdy se prostě do maximálního rozpočtu prostě nevejdeme. Prosinec je plný nástrah a lákadel, které umí s naší vůlí a také obsahem naší peněženky pěkné divy. Jenže co dělat, když už máte vše nachystané a najednou přijde výdaj, který jste nečekali? Abyste si Vánoce užili co nejvíce v  klidu a bez stresu, prověřte si možný záložní plán už dnes. Jedním takovým může být třeba mikropůjčka, která Vás podrží až do další výplaty.

Kdy se mikropůjčka vyplatí?

Mikropůjčky nejsou vhodné na nakupování velkých a drahých věcí. Jsou to prostředky pro zalepení nenadálých děr v rozpočtu, o kterých víte, že je z příští výplaty zalepíte. Hodí se tedy například poslední drobnosti, které potřebujete ještě pod stromeček koupit, na zaplacení účtů za telefon, energie nebo nájem, akutní opravu auta a podobné nezbytnosti. V takovém případě Vás první mikropůjčka vyjde na prvních 30 dní již za 33 Kč za půjčenou tisíci korunu anebo na prvních 14 dní ji můžete mít zdarma.

Nad čím se zamyslet při hledání té pravé?

Není nic horšího, než skočit po první nabídce, kterou v případě nouze objevíte. Pokud budete ale postupovat podle našeho seznamu, nikdy se nenachytáte!

  1. RPSN (roční procentní sazba nákladů), RÚS (roční úroková sazba), poplatky, sankce a možnost odložení – RPSN se v průměru pohybuje kolem 1500-3000%, někdy to je i 16000%, RÚS může být i ve výši 300-400%, využijte internetové srovnávače půjček, abyste porovnali nabídku na trhu.

    Náš tip: Japonská půjčka má RPSN 48,6 – 50,3% a RÚS 0%, při první půjčce do 14 dní je RPSN 0%.
     
  2. Dívejte se na podmínky – přečtěte si smlouvu, kterou podepisujete. Zabere vám to sice 15 minut, ale za to budete vědět, k čemu se chcete upsat. Dějte si pozor na dozorčí doložky, které vás mohou v důsledku stát mnohem více, než samotné poplatky.

    Náš tip: Na stránkách www.kamali.cz máte všechny podmínky jasně uvedené, již když si volíte výši půjčky.
     
  3. Poskytovatel úvěru – vyberte si takového, za kterým stojí léta praxe a zkušeností. Opravdu, ať už se jedná o bankovního nebo nebankovního poskytovatele, volte toho, kterého znáte. Zkoušet pouliční zastavárny nebo půjčky z letáčků vyvěšených na zastávkách a sloupech se nevyplácí.

    Náš tip: Home Credit a.s. je stabilní společnost, která v Česku působí už od 90 let 20. století. Neustále přichází s inovacemi a výhodnými produkty pro klienty. Jednou z nich je i Japonská půjčka.
Další článek: Nevídané: T-Mobile přidává do tarifu S námi pro mladé 3 nebo 10 GB dat navíc