PPL Connect: virtualizujte Android. Může být i vypnutý

Pokud se pohybujete v IT branži, jistě víte, že ve sféře středních a větších společností hraje prim virtualizace. Něco velmi podobného v mobilním segmentu na úrovni jednotlivce s Androidem nabízí PPLConnect. Je to vizualizační nástroj, díky kterému můžete ke svému telefonu vzdáleně přistupovat odkudkoli.

Klepněte pro větší obrázek
Virtualizace dorazila i na displeje chytrých mobilních telefonů, prozatím ale pouze za mořem

PPLConnect lze považovat za alternativu AirDroidu, nicméně rozdíl spočívá v tom, že v případě prvně jmenovaného lze telefon využívat i ve vypnutém stavu. V čem je to kouzlo, ptáte se? Odpověď je jednoduchá – ve využití cloudu. Vaše data replikujete do cloudu a pak už ovládáte kdykoli a odkudkoli.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Vše na jednom místě, virtualizovaně, jednoduše. To je PPLConnect

Z vizualizovaného telefonu lze pomocí webového prohlížeče volat, videotelefonovat, psát SMS a přistupovat k multimediálnímu obsahu.

Pokud vás zajímá ochrana soukromí a znepokojuje fakt, že replikujete celý svůj telefon kamsi, pak vězte, že je veškerá komunikace šifrovaná a tvůrci (Denzil D'sa a Jenviev Azzolin) ujišťují potenciální uživatele, že bezpečnost je u nich na prvním místě.

Služba je nyní ve fázi finálního testování a příprav na spuštění. K dispozici bude zdarma, prozatím se počítá pouze s americkým a kanadským trhem. Samotná mobilní aplikace už je nějaký čas k dispozici na Google Play, přičemž s trochou štěstí vám po registraci a vyhodnocení systém umožní přístup k betatestování.

Diskuze (3) Další článek: Normandy: první Nokia s Androidem bude DualSIM

Témata článku: , , , , Connect, Virtualizace, Vir, PPL, #Android, Finální testování,