Přehřívání nebo chyba ve výrobě zadního krytu u Galaxy Tab S?

Samsung začal v Čechách před několika dny prodávat tablety Galaxy Tab S 8.4 a Galaxy Tab S 10.5, z Ruska však přicházejí informace o problémech se zadním krytem u prvního zmiňovaného modelu. Zatím není jasné, zdali jsou způsobeny přehříváním chipsetu nebo chybou při výrobě zadního krytu, na některých tabletech se však objevují na zadní straně důlky, které mohou souviset s jedním či druhým. Někteří uživatelé reportují, že byly důlky patrné již při zakoupení, někteří je na svém tabletu nemají vůbec ani při dlouhodobě vysoké zátěži.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Fotografie poukazující na drobné deformace v zadním krytu u modelu Galaxy Tab S 8.4

Podle serveru Sammobile se však zřejmě jedná o přehřívání chipsetu s osmijádrovým procesorem Exynos 5420 a šestijádrovým grafickým čipem Mali-T628. Stejná kombinace byla loni použita u 3G verze Galaxy Note 3. Problémem může být i spolupráce s QHD displejem, což zřejmě způsobuje zvýšené zahřívání. U našich testovacích modelů se problém neobjevil, je tedy možné, že se bude chyba týkat pouze určité řady vyrobených kusů. Na situaci u nás prodávaných tabletů jsme se zeptali i českého zastoupení Samsungu, jakmile budeme vědět podrobnosti, budeme vás neprodleně informovat.

Oživeno:

K výše popsané situaci se vyjádřil PR manažer Samsungu, Jiří Janeček: „Deformace zadního krytu Tab S nijak nesouvisí s teplotou procesoru či materiálu zadního krytu, ale vnikla použitím omezeného množství vadných zadních krytů. Chtěli bychom ujistit naše zákazníky, že jsme již podnikli veškeré kroky, aby se tato situace neopakovala."

Zdroj: Hi-tech.mail.ru

Diskuze (7) Další článek: Týden mobilně 241: reproduktor s vodotryskem

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 3 Neo, Samsung Galaxy Note 3 Neo Duos, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab S 10.5, Samsung Galaxy Tab S 10.5 16GB LTE, Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy Tab S 8.4 16GB LTE, Kryt, Tab, GAL, Prodávaný tablet, Tab S, Zadní kryt, Pře, Galaxy Tab S,