Problém číslo jedna u zařízení na tělo jsou baterie, říká šéf Pebble

Různých druhů chytrých zařízení na tělo stále přibývá, jeden z šéfů společnosti Pebble, která vyrábí stejnojmenné hodinky s e-ink displejem, se ale vyjádřil k problémům, kterým tento segment musí čelit.

Jak informoval web Mashable, dle Myriama Joireho je hlavním problémem všech zařízení na tělo právě baterie. Dle jeho slov má většina chytrých hodinek baterii kolem kapacity 130 mAh, kterou lze se silným podsvětlením vybít i do půl hodiny.

Baterie jsou také důvod, proč většina hodinek nemá pěkný design a jsou velké, což nevyhovuje spoustě potenciálních uživatelů. Pebble tak již od počátku šel raději cestou úsporného e-ink displeje, který je skvěle vidět na slunci, ale nemá žádné barvy. Výrobce má v současnosti pouze dvě volby – barevný displej, který rychleji vybíjí baterku a na slunci není příliš vidět, nebo e-ink displej bez barev, který má nízkou spotřebu a je na světle skvěle vidět.

Klepněte pro větší obrázek 
Pebble a Pebble Steel

Problém by měly v nejbližší době částečně vyřešit flexibilní baterie, které budou například integrované do pásu hodinek či náramku, což zmenší velikost hlavní části s displejem a prodlouží i výdrž.

Diskuze (10) Další článek: HTC One mini 2: prestižní jen na první pohled [recenze]

Témata článku: , , , , Pro +, Zář, Zařízení, Číslo, Potenciální uživatel, Šéf, Tělo