První snímky připravovaného Samsungu Galaxy Xcover 3

Samsung loni rok zanevřel na modelovou řadu Galaxy Xcover, takže jejího posledního zástupce, Galaxy Xcover 2, datujeme až na rok 2013. Tento model jsme navíc důkladně otestovali na Islandu, kde jsme jej podrobili různým živlům - sopečnému prachu, slané vodě, ledu, horkému pramenu nebo dostal za úkol zatlouct kolíky. Telefon nezklamal, i přes všechny dílčí testované úkoly funguje, až na drobné nedostatky, dodnes.

Klepněte pro větší obrázek
Zatím poslední modely řady Galaxy Xcover od nás dostal zabrat na Islandu, a nezklamal

Samsung Galaxy Xcover 3 (SM-G388) naváže na dva roky starý model, zachována tedy zůstane mohutnost zařízení, pogumované okraje i zdrsněný zadní kryt. Na první pohled však zmizel masivní zámek na zadní straně, takže zadní skořápka bude ke zbytku telefonu přicvaknuta zřejmě jen plastovými zobáčky. TFT displej má úhlopříčku 4,8", na které zobrazuje matici 800 × 480 pixelů. Hlavní ovládací prvky jsou v podobě tlačítek, to proto, abyste telefon mohli ovládat i mokrými prsty nebo za hustého deště. V případě senzorických ovladačů, které Samsung používá u většiny svých modelů, byste měli problém.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Xcover 3 si vypůjčil design (zejména vyztužené rohy) od Galaxy S5 Active, odolné odnože Galaxy S5, která se začala prodávat nejprve v USA a až poté se dostala do Evropy. Náš trh ale úplně minula

Hardwarové specifikace zařízení však pokračují v nastoleném průměru. Smartphone je osazen čtyřjádrovým procesorem Marvell Armada PXA1908 a 1GB pamětí RAM. Interní 8GB paměť bude rozšiřitelná microSD kartami, 5Mpix fotoaparát na zádi doplňuje 2Mpix kamerka pro selfie. Galaxy Xcover 3 se tedy ponese spíše ve znamení odolného modelu střední třídy, který by nakonec mohl být cenově poměrně dostupný. Zařízení bude postaveno na Androidu 4.4.4 KitKat s grafickou nadstavbou TouchWiz, datum jeho oficiálního představení zatím známo. 

Zdroj: Gsmarena

Diskuze (14) Další článek: Vloni se prodala miliarda Androidů, iOS si drží svůj podíl [analýza]

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy Xcover, Samsung Galaxy Xcover 2, Samsung Galaxy Xcover 3, Sam, Xcover, Galaxy x, Śamsungu Galaxy, Dílčí test, Samsun, Poslední zástupce, GAL,