Qualcomm má brzy představit nejrychlejší rychlé dobíjení pro mobily

V době, kdy se v rámci současných technologií nedaří skokově navýšit kapacity baterií, aniž by kvůli tomu nevzrostla celková fyzická velikost mobilního zařízení, je údaj o rychlosti dobíjení poměrně důležitým parametrem. Na trhu existuje několik řešení, které dobíjení článků zrychlují a americký Qualcomm je v tomto směru zřejmě nejdál.

Podle informací portálu Fudzilla.com se americká technologická společnost chystá uvést na trh už čtvrtou generaci svého rychlonabíjení QuickCharge 4.0. Ta bude spoléhat na připojení prostřednictvím konektoru USB-C a jako první by měla být součástí připravovaného špičkového ARMového čipsetu Snapdragon 830.

Pro srovnání, aktuální QuickCharge 3.0 od Qualcommu dokáže pracovat s výkonem až 18 W, konkurenční VOOC od Oppo nabíjí s výkonem až 20 W a nejvýkonnější současné řešení SuperCharge od Huawei (pracuje v nedávno uvedeném Mate 9) nabídne až 22,5 W. QuickCharge 4.0 by je měl všechny porazit s výkonem až 28 W a nabíjecími proudy 5,6A/5V nebo 3A/9V. Vše samozřejmě záleží i na podpoře konkrétního telefonu.

Diskuze (20) Další článek: T-Mobile zlákal nové zákazníky a po 8 letech zastavil pád tržeb z mobilních služeb

Témata článku: Huawei, Oppo, , , , , , , , Huawei Mate 9, Mobil, Současné řešení, Pře, Důležitý parametr, Technologická společnost, Nabíjecí proud, Pro +, Dobíjení, Brzy, MOBI, Fyzická velikost