Qualcomm představil svůj nejvýkonnější ARM čipset, Snapdragon 805

Americký výrobce výpočetních komponent pro mobilní zařízení Qualcomm představil nejnovější přírůstek do portfolia ARMových čipsetů. Do nejvyšší osmistovkové řady přibyl Snapdragon 805. Bude nejen výkonnější a úspornější než současný top čipset Snapdragon 800, ale nabídne také novou grafickou jednotku a vylepšenou architekturu.

Klepněte pro větší obrázek

Grafický výkon naroste díky jednotce Adreno 420 o 40 %. Pro Snapdragon 805 nebudou překážkou Ultra HD (4K). Zařízení osazená tímto čipsetem je dokážou natáčet, ale také přehrávat. Čipová sada obsahuje čtyřjádrový procesor Krait 450 s maximálním taktem 2,5 GHz na jádro a šířku paměťového pásma pro přenosy až 25,6 GB/s. To umožní mimo jiné skvělý výkon přehrávání multimédií, hraní her a při brouzdání v prohlížeči.

Součástí čipsetu Snapdragon 805 budou variantně dva typy modemů, taktéž z vlastní díly Qualcomm Technologies. Gobi MDM9x25 pro práci v LTE sítích Cat 4, tedy se stahovací rychlostí až 150 Mb/s, a také vyšší typ Gobi MDM9x35, který podporuje teoretickou rychlost 300 Mb/s pro využití v sítích LTE-A (Cat 6). Čipset podporuje videoformát H.265, který je méně náročný na baterii. Nový Qualcomm Snapdragon 805 bude v těchto dnech nabízen výrobcům a v prvních zařízeních by se měl objevit v polovině roku 2014.

Váš názor Další článek: Jak fotí a natáčí kultovní Xiaomi Mi3 [galerie]

Témata článku: , , , , , Čip, Skvělý výkon, Čipset, Gobi, Qualcomm Tech, Nejnovější přírůstek, Qualcomm Technologies, Pře