Qualcomm ukazuje rychlost jeho nabíjení Quick Charge 2.0 [video]

Výrobce čipsetů a mobilních komponent Qualcomm ukazuje na srovávacím videu, o kolik rychlejší je jeho nabíjecí technologie Quick Charge 2.0 proti technologiím, které využívají ostatní výrobci. Aby bylo možné rychlou dobíjecí technologii využít, je potřeba mít zařízení i nabíječku s certfikací Quick Charge 2.0. Tu splňují smartphony a tablety s vyšší řadou čipsetů od Qualcommu za poslední cca rok (přesný seznam zařízení zde). Stejnou certifikací musí být opatřena také originální nabíječka.

Qualcomm na videu srovnává dobíjení tří identických smartphonů Nexus 6, které mají každý baterii s kapacitou 3 220 mAh. Zcela vybité smartphony se dobíjejí z 0 na 50 % kapacity. Levý Nexus 6 používá obyčejnou slabší nabíječku s výstupem 1 A/5 V. Prostřední Nexus se dobíjí adaptérem s vyšším proudovým výstupem 2 A/5 V, ale stále bez certfikace QC2.0. Smartphone napravo pak používá Qualcommem certfikovanou nabíječku na rychlé nabíjení. Po 40 minutách s touto nabíječkou je Nexus 6 dobitý na 50 % kapacity, druhé dva smartphony jsou v tu chvíli na 22, resp. 32 %.

Diskuze (6) Další článek: Chytrý náramek LG Lifeband Touch v prodeji na českém trhu

Témata článku: , , , , Motorola Nexus 6, Motorola Nexus 6 64GB, Charge, Originální nabíječka, Úkaz, Rychlost, Mobilní komponent