Rána designu: obří 7 000mAh baterie pro Samsung Galaxy S III

Design Samsungu Galaxy S III sice nemusí sednout úplně každému, ale mnoho lidí se shodne, že jeho zaoblené tvary spolu s tenkým profilem působí docela elegantně. Doslova ránu tomuto designu dal výrobce příslušenství ZeroLemon, který představil obří baterii pro Galaxy S III s kapacitou 7 000 mAh. Protože 3× větší článek, než je originální dodávaná baterie, potřebuje i více místa, dodává ZeroLemon spolu s baterií i nový zadní kryt. A tomu už se nedá říkat ani baťoh, to je minimálně krosna na vysokohorskou turistiku.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Kryt pro obří baterii se vyrábí v modré a černé barvě

Nový kryt pro baterii slouží zároveň jako ochranné pouzdro, protože na telefon se navléká až na okraj přední strany. Celý původní design se tak ztratí a z krosny kouká jenom displej. Velmi nehezké je potom provedení zadní strany, kde vznikl hluboký zářez pro fotoaparát, LED blesk a hlasitý reproduktor. Zda bude mít takto řešený kryt vliv i na kvalitu fotografií, se můžeme zatím jen dohadovat. Minimálně účinnost blesku ale bude ovlivněna těsnou blízkostí hluboké hrany zářezu.

Klepněte pro větší obrázek
Fotoaparát a reproduktor si vyžádaly hluboký zářez na zadní straně

Přesto pokud vám připadne výdrž vašeho Galaxy S III nedostatečná a nespokojíte se ani s originální volitelnou 3 000mAh baterií od Samsungu, můžete tento extrém od ZeroLemon vyzkoušet. Baterie o rozměrech 139 × 73 × 16 mm přijde zhruba na 700 korun a podle informací výrobce by měla vydržet 3 dny intenzivního používání. Baterie podporuje i NFC, takže tuto funkci si Galaxy S III uchová i po jejím dosazení.

Samsung Galaxy S III
I9300
rozměry a hmotnost: 137 × 71 × 8,6 mm, 133 g
displej: 4,8", kapacitní Super AMOLED, 720 × 1 280, 306 PPI
sítě: GSM, 3G
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 16 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 1 GB, baterie: 2 100 mAh
procesor: Samsung Exynos 4412 (4× Cortex-A9, 1 GHz, 32nm)
operační systém: Google Android 4 (Ice Cream Sandwich)
fotoaparát: 8MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
33 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (42) Další článek: Nvidia dá ochutnat grafické možnosti nepředstavené Tegry 5 [video]

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Nový kryt, DESI, Děs, Původní design, Krosna, Samsun, Sam, Rána, Dodávaná baterie, Galaxy s, GAL, Pro +