RoboRoach: ovládněte smartphonem živého švába

Vsadím boty, že takovou hračku jste ještě neměli. Přilepte na záda švába mikropočítač a povely mu posílejte ze smartphonu rovnou do mozku.

Zajímavá hračka? Brána do neurochirurgie? Hrubé porušení etiky? Dívejte se na projekt RoboRoach jak chcete, ale smartphonem ovládaný šváb s mikropočítačem na zádech bude od listopadu ke koupi za 99 dolarů. Chcete vlastního kyborga?

Klepněte pro větší obrázek
RoboRoach. Vsadím se, že takovou hračku jste ještě neměli.

Greg Gage a Tim Marzullo založili společnost Backyard Brains, skrze kterou chtějí zpeněžit své roky sbírané znalosti neurochirurgie. Ano, jejich bádání zahrnovalo i pokusy se šváby. K realizaci projektu napomohla také úspěšná kampaň na Kickstarteru. S etickou stránkou svého projektu tvůrci problém nemají (viz rozsáhlý dokument) a zákon na ochranu zvířat se hmyzu netýká. Hračka je prý vhodná pro děti od deseti let.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Princip hračky je jednoduchý – na záda švába se přilepí počítač, který předává mikrostimulační elektrické pulzy přes tykadla přímo do mozku. Uživatel tento živo-neživý celek ovládá skrze Bluetooth a aplikaci ve smartphonu (počítá se s Androidem a iOS).

V balení dostanete miniaturní počítač včetně komunikační jednotky, baterii, elektrody (vodič tenký jako vlas) a potřebné nástroje. Živého švába musíte sehnat sami. Instrukce pro operaci/instalaci najdete níže na videu, nebo v PDF. Baterie vydrží na 12 hodin „provozu“.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Několik záběrů z operace. Nebojte, celá probíhá pod narkózou. Anestetikem je studená voda…
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ukázka hotových RoboRoachů
Diskuze (71) Další článek: Oklamali jste nás, tvrdí akcionáři BlackBerry. Firma čelí žalobě

Témata článku: , , , , Smartphone, Zajímavá hra, Mikropočítač, SMA, Hmyz, Miniaturní počítač, Kyborg, Cyborg