Rossignol a PiQ představují první chytré lyže. Co umí a jak zobrazují data?

Chytrým se dnes stává kde co. Díky internetu věcí máme chytrý kartáč na vlasy, chytré domácí roboty nebo chytré váhy a rýžovary. V oblasti sportu toho „chytrého” však překvapivě není tolik. Jistě, viděli jsme kolo od LeTV nebo Xiaomi, avšak stále na tomto poli vítězí stále běžnější sporttestery a hodinky jako Garmin Fenix 5.

Nyní se do tohoto rybníku pouští společnost PiQ ve spolupráci s mnohem známější značkou Rossignol. Středem pozornosti tedy budou sjezdové lyže. Obě společnosti představily koncept chytrých lyží Hero Master. Ty prostřednictvím zabudovaného nanopočítače a několika LED umožní lyžaři sledovat aktuální data jako je rychlost, náklon lyží, poloměr oblouků či momentální přetížení.

Systém uchová informace a později je můžete synchronizovat s telefonem a detailněji analyzovat. Na základě toho pak můžete vylepšit svoji lyžařskou techniku. Dle vyjádření společností jde zatím o prototyp, s masovou výrobou se zatím nepočítá. Pro fajnšmekry však připravily chytrý čip PiQ Robot (upevňuje se na přeskáče), který tato data dokáže rovněž sbírat, již však bez současného zobrazení prostřednictvím LED diod.

Diskuze (7) Další článek: Kalousek: Postoj vlády k mobilním operátorům se zvrhl ve frašku. Chceme nového hráče

Témata článku: , , , , Rybník, Garmin Fenix, Přetížení, Chytré, Robot LG, Lyže, Pře, Data, ANTA, Střed pozornosti, Jak, Současné zobrazení