RWE Mobil: „Dejte vale volání za 6 Kč“

Kromě elektřiny teď bude RWE prodávat mobilní volání. Řeči o běžných šesti korunách za minutu nás trochu vyděsily, ale nabídka nakonec nevypadá zle.

Centropol, ČEZ, Lama energy a odedneška RWE. Další z dodavatelů energií vstupuje na pole virtuálních operátorů, se svou předplacenou kartou a voláním se chystá oslovit na 1,8 milionu svých zákazníků. Ředitel RWE pro maloobchod a marketing David Konvalina pro E15.cz řekl: „Minuta volání s tradiční předplacenou kartou stojí běžně skoro šest korun, zatímco s RWE Mobilem pouze 2,30 Kč a při volání ve vlastní síti dokonce ještě o korunu méně.“ Po roce snižování cen je toto vyjádření trochu mimo mísu, přesto není nabídka RWE k zahození. 

RWE Mobil nabídne jediný předplacený tarif a svým zákazníkům bude argumentovat cenou volání od 1,30 Kč/min. Ostatně pro tyto potenciální zákazníky přichystal virtuál video, které má ukázat, že se změny nemusí obávat:

Tarif RWE Nabito je sice předplacená karta, ale operátor si za jeho užívání strhne každý měsíc paušál ve výši 25 Kč. Pokud si pospíšíte, můžete si zajistit snížení měsíčního poplatku na 1 Kč. Jde o akci „Nabídka za kačku“, její podmínky najdete zde. Pokud si pro SIM kartu zaskočíte do zákaznického centra RWE (celkem 29 míst), pak můžete soutěžit o 50 mobilů Nokia Asha 206DS. Stačí vyplnit soutěžní kupon a vhodit ho do losovacího boxu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Podmínky soutěže o padesát Nokií a podmínky odpuštění měsíčního poplatku až na 1 Kč (obr.: volejtesrwe.cz)

Volání ve vlastní síti vyjde na 1,30 Kč za minutu, ostatní volání v tuzemsku pak 2,30 Kč za minutu. Hovory jsou po první minutě účtovány po třiceti sekundách (60+30). Textovka stojí 1,30 Kč, MMS 5 Kč.

Energie pro každého, kdo stále platí přes 5 Kč/min.

Náročnější zákazníky nepotěší nabídka dat, měsíční balíček s FUP 100 MB stojí 100 Kč a krom něj je v nabídce jen denní balíček za 25 Kč s datovým objemem 25 MB. Hovor s operátorem vyjde na 20 Kč za spojení. Účet lze ovládat i přes internetovou samoobsluhu. Naopak pozitivní je cena startovací sady – ta bude stát 200 Kč, ale počáteční kredit bude nastaven na 300 Kč.

Noví zákazníci RWE Mobil si mohou přilepšit ještě při prvním dobití, jelikož na to platí bonus 20 % kreditu z dobíjené částky navíc. Za přenesení čísla od konkurence neúčtuje RWE žádný poplatek. Více už napoví ceník:

RWE Nabitocena
30 denní poplatek (Paušál)25 Kč
Volání v rámci RWE Mobil (Kč/min.)1,30 Kč
Volání do ostatních sítí (Kč/min.)2,30 Kč
Účtování hovorů60+30
SMS1,30 Kč
MMS5 Kč
Internet na den (25 MB)25 Kč
Internet na měsíc (100 MB)100 Kč
Volání na hlasový automatzdarma
Přepojení na živého operátora (za spojení)20 Kč
Předplacená karta RWE Nabíto s kreditem 300 Kč200 Kč

RWE Mobil využívá síť T-Mobilu. Další informace včetně úplného ceníku najdete na webu volejtesrwe.cz.

Diskuze (25) Další článek: Vánoční ceník T-Mobile: euro útočí na ceny mobilů

Témata článku: , , , Volání, MOBI, Děj, Přepojení, Měsíční balíček, První dobití, Mobil