Samsung aktualizoval funkci Always On Display u „es sedmiček“

O funkci Always On Display (AOD) jste si u nás mohli přečíst v rámci recenze Galaxy S7 či Galaxy S7 Edge. Ve své podstatě se jedná o to, že při své aktivaci vám na telefonu svítí část displeje s aktuálním časem a dalšími stavovými informacemi. Samsung tuto součást systému však může, stejně jako panely Edge u zahnuté varianty, aktualizovat zvlášť, což se stalo před několika dny.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung aktualizoval funkci Always On Display

Pokud jej aktivně používáte, zřejmě se vám na pozadí aktualizuje sám, ovšem je možné, že jej bude třeba aktualizovat ručně. Přejděte do Nastavení - Zobrazení - Always on Display - O funkce Always On Display. Nejnovější verze má číselné označení 1.1.22. A jaké jsou novinky?

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Seznam novinek - Samsung změnil způsob, jak se přesouvá AOD obsah po displeji

Bohužel jsme se nedočkali podpory notifikací aplikací třetích stran. AOD displej tedy umí stále upozorňovat pouze na hovory a textové zprávy. Tou hlavní změnou je, podle changelogu od Samsungu, vylepšení týkající se ochrany před „vypalováním displeje“. Již od zahájení prodejů se AOD na „es sedmičkách“ pravidelně posouval, aby vždy nesvítily pixely na stejném místě. Pokud jste však měli telefon na stole, určitě víte, že se místo zobrazení měnilo výrazně a až příliš často, což mohlo působit velmi rušivě.

V nové verzi AOD jsou pravidla nastavena jasně. Zobrazený obsah se každou minutu posune o jeden pixel náhodným směrem, a každou hodinu se pak obsah přesune výrazněji. Dále jsme si všimli i toho, že AOD svítí o něco méně, než dříve.

Diskuze (13) Další článek: Microsoft vyprazdňuje sklady. Kupte Lumii 950 XL a dostanete 950 zdarma

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, F +, Always, Akt, Samsun, Sam, Sed, Číselné označení, Zobrazený obsah, Alway On, Vypalování, Funkce always-on, Always On Display