Samsung chystá na příští rok smartphone s displejem za roh

Vzpomínáte na lednový veletrh CES 2013? Samsung na něm představil zahnuté displeje Youm, včetně názorné ukázky na konceptech budoucích smartphonů. Ty nakonec nejsou tak daleko, jak bychom čekali, podle nově uveřejněných patentů vše směřuje k tomu, že se těchto zařízení dočkáme už příští rok. A o čem je řeč? Konkrétně o chytrých telefonech s displejem za roh, okrajová část displeje je zkosena a tvoří plochu, která může být využita k různým účelům.

 

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Lednový prototyp Samsung s displejem ohnutým za roh, na boční části se může třeba zobrazovat obsah aktuálně přijaté SMS zprávy.

Přímo se nabízí zobrazení notifikací, když budete mít na smarpthonu flipové pouzdro, na boku uvidíte informace o zmeškaných událostech, aniž byste museli odklopit kryt. Hrana může sloužit k odemknutí zařízení, vyhledávání mezi kontakty, k třízení fotografií, navigaci mezi kapitolami e-booku nebo PDF dokumentů, k nabízení možných rychlých akcí nebo může posloužit jen k prostému zobrazení času a data či ovládání hudebního přehrávání. V tomto prostoru může být zobrazen i aktuální obsah clipboardu, přílohy e-mailů a další.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Zalomený displej půjde použít k odemknutí zařízení nebo ke zjištění stavu baterie po připojení nabíječky. Galerie fotek může být procházena pomocí záložek nebo podle dní, náklony zařízení půjde současně využít jako doplňková gesta
Klepněte pro větší obrázek
Vyhledávání v telefonním seznamu pomocí písmen na zalomené části displeje
 Klepněte pro větší obrázek
Potažením položky na kraj displeje dojde k jejímu uložení do clipboardu, ten pak půjde využít v řadě jiných aplikací
Klepněte pro větší obrázek
Snadno viditelná může být i velikost, kterou v paměti zabírají jednotlivé konverzace

Podle agentury Bloomberg bychom se mohli dočkat smartphonů Samsung se zahnutými displeji Youm již příští rok, jejich komerční využití se tak konečně blíží.

Zdroj: Sammobile

Diskuze (21) Další článek: ČTÚ: „Spěte klidně, šlapeme operátorům na paty“

Témata článku: Samsung, , , , Lednový veletrh, Sam, Příští rok, Rok, Smartphone, Roh, Okrajová část, Displej, SMA, Samsun, ? Displej