Samsung cílí na Indii, 10. prosince zde představí Z1 s Tizenem

Samsung představí svůj první smartphone s Tizenem, který se skutečně dostane do prodeje, ve středu 10. prosince. Tuto větu jsme zde již jednou použili, a to konkrétně při představení Samsungu Z, vlajkového modelu Tizenu. Tento smartphone se měl začít prodávat již v průběhu podzimu v Rusku, ze kterého se měl postupně rozšířit i do dalších zemí a výhledově i k nám, bohužel ze všeho sešlo a Samsung Z byl uložen k ledu.

Klepněte pro větší obrázek
Zadní strana telefonu po sundání zadního krytu (Zdroj: FCC)

Poslední měsíce a týdny slýcháme o dalším připravovaném Tizenu s označením SM-Z130H, který se má do prodejní sítě dostat pod označením Samsung Z1. Jedná se o smartphone se 4" WVGA displejem, 1,2GHz dvoujádrem Spreadtrum SC7727S, grafickým adaptérem Mali-400 a 512MB RAM. Hlavní fotoaparát s automatickým ostřením má rozlišení 3,2 Mpix, sekundární kamerka je pouze VGA. V rámci konektivity lze počítat s podporou Dual SIM, 3G, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0 i s podporou FM rádia. Telefon poběží na Tizenu 2.3, přičemž poptávaná cena se má pohybovat pod 100 USD, tj. pod 2 200 Kč.

Oficiální představení Samsungu Z1 se odehraje 10. prosince v Indii, kde se s tímto smartphonem prvoplánově počítá jako konkurence řady Android One. V ní se také nacházejí smartphony s cenou pod 100 dolarů, ovšem jsou napřímo podporovány Googlem. Není divu, že Samsung se smartphony Tizenu cílí přímo na Indii, do roku 2018 se má stát třetím největším mobilním trhem na světě po Číně a USA. Tizen je u Samsungu používán již nyní, a to v nositelných zařízeních. Po aktualizaci je přítomen u hodinek Galaxy Gear a také u Gear 2, Gear 2 Neo a Gear S. Výhledově se s ním počítá i do chytrých televizí nebo zábavních systémů v automobilech. Ale právě až expanze mezi smartphony ukáže, zdali je systém schopen naplnit základní předpoklady a nabídnout proti Androidu něco navíc.

Zdroj: TizenIndonesia

Diskuze (9) Další článek: Nový přírůstek do rodiny chytrých věcí: Dudlík

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Z, Samsung Z1, Sam, Tizenem, Ind, Základní předpoklad, Pře, Cíl, Pro +, Poptávaná cena, Samsun