Samsung Galaxy S IV a vylepšené bezdrátové nabíjení

Nástupce Galaxy S III (v tuto chvíli veřejnosti znám jako Galaxy S IV) by neměl být jen o špičkovém hardwaru, přijít by také mohly nové softwarové vychytávky, služby a další zajímavá vylepšení. Jedna z inovací by mohla přinést vylepšený bezdrátový nabíjecí systém, který v sobě bude navíc sdružovat určité komunikační dovednosti. Podle patentu, který Samsung podal v červenci loňského roku, a který byl odhalen veřejnosti až v prosinci, se jedná o kombinaci bezdrátového nabíjení s modulovaným nosným signálem, který umožní smartphonu automatizovaně komunikovat s nabíjecí podložkou.

Klepněte pro větší obrázek 
Údajná podoba Galaxy S IV, zdali je pravdivá, se dozvíme až při jejím oficiálním představení.

To znamená, že nabíjecí podložky pro indukční přenos elektrické energie do telefonu mohou disponovat přídavnými funkcemi, např. integrovanými stereoreproduktory. Bude stačit položit telefon na podložku a při spuštění hudby se bude přehrávat z reproduktorů na podložce bez toho, aniž byste aktivovali Bluetooth nebo jinou bezdrátovou technologii. To je pouze jeden z možných příkladů využití, z bezdrátové nabíječky se při nabíjení může stát daleko komplexnější terminál, který např. přes podložku dovolí synchronizovat data, automaticky se připojit k Wi-Fi síti nebo aktivuje Bluetooth pro připojení k bezdrátovému handsfree.

Klepněte pro větší obrázek
Bezdrátová nabíječka pro Galaxy S III, Wireless Charging Kit, se zatím do prodeje nedostala. Je možné, že se čeká na inovace v rámci výše uvedeného patentu.

Na trhu je řada bezdrátových nabíječek výrobců třetích stran, žádný z nich však nedisponuje touto technologií. Zatím ale nepředbíhejme, dokud neuvidíme její využitelnost v praxi. Samsung spolu s Galaxy S III na akci Unpacked 2012 představil mobilní nabíječku, která se ještě stále nedostala do prodeje, byť se původně spekulovalo o konci roku 2012. Samsung tak předběhla Nokia, která svou verzi mobilní nabíjení spojila s modelem Lumia 920. Je však možné, že i za zdržením Wireless Charging Kitu stojí snaha o vylepšení bezdrátové nabíjecí podložky vzhledem k výše uvedeným inovacím. Samotná nabíjecí podložka pro Galaxy S III je plánována na druhou polovinu roku 2013, uvidíme však, zdali se opět neobjeví nějaká zdržení.

Diskuze (30) Další článek: AR.Drone 2.0: tanec kvadrikoptér podruhé a lépe [CES 2013]

Témata článku: Samsung, , , , Nokia Lumia 920, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, GAL, Galaxy s, Sam, Prodej být, Samsun