Samsung Galaxy S IV: Green PHOLED displej a Floating Touch

Představení Samsungu Galaxy S IV už nám pomalu klepe na dveře, takže se téměř každý den objevují nové informace o jeho budoucích specifikacích. Tou nejdůležitější je neustále skloňovaný displej. Podle posledních zpráv by se mělo jednat o nový druh AMOLED displeje. AMOLED/Green PHOLED (Phosphorescent Organic Light Emitting Diode) má přinést až o čtvrtinu vyšší efektivnost v zobrazování, samozřejmostí je i snížení nároků na přísun elektrické energie. Samotný 5" displej pak opravdu bude disponovat Full HD rozlišením a potvrdil se i osmijádrový procesor Exynos Octa. Pro USA bude zřejmě připravena varianta se SuperLCD3 displejem a s procesorem Snapdragon 600.

Mimo Smart Scroll a Smart Pause se u Samsungu Galaxy S IV dočkáme technologie Floating Touch, která se poprvé objevila u modelu Sony XPERIA Sola, a kterou Samsung jinak používá při interakci displeje a dotykového pera S Pen. S malou obměnou, prstem, půjde až do vzdálenosti dvou centimetrů od displeje bezdotykově nahlížet do nabídek (Samsung Air View) a interagovat s prostředím, podobně jako s dotykovým perem u Samsungu Galaxy Note II.

Klepněte pro větší obrázek 
Samsung spustil na stránkách pro školení zaměstnanců a obchodníků odpočet k představení Samsungu Galaxy S IV. Zobrazené zařízení s displejem by mohlo tvarově odpovídat doposud známým specifikacím nové vlajkové lodě.

Samsung Galaxy S IV bude představen v podvečer 14. března v New Yorku. Pokud chcete být u premiéry na dálku, na YouTube kanálu Samsungu bude k dispozici stream, díky časovému posunu si ale budete muset v pátek 15. března časně přivstat, akce začíná v 1:00 našeho času.

Zdroj: Sammobile.com

Diskuze (32) Další článek: Xperia Z je právě teď za exkluzivní cenu

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note II, Samsung Galaxy S, Sony Xperia sola, F +, Galaxy s, Efektivnost, Sam, ? Displej, GAL, Displej, Green, GRE, Samsun,