Samsung GALAXY S4 očima Zdeňka Paškeviče

(Inzerce) O tom, jaký GALAXY S4 je, jsme se pobavili s produktovým manažerem mobilní divize společnosti Samsung, panem Zdeňkem Paškevičem.

Samsung GALAXY S4 je vlajkovou lodí mobilní divize společnosti Samsung. V čem vidíte jeho unikátnost?
Řada GALAXY S našich chytrých mobilních telefonů je od samého začátku synonymem toho nejlepšího, co můžeme nyní trhu nabídnout, a nejinak je tomu u naší nové vlajkové lodi Samsung GALAXY S4. Je unikátní v mnoha ohledech, zmínil bych úžasný Full HD Super AMOLED displej, infračervený port s možností ovládat zařízení různých značek, možnost ovládat telefon gesty či v rukavicích. Ze SW výbavy bych zmínil např. S-Health spolu s příslušenstvím, Group Play, S Link a další.

Chystáte v následujících týdnech nějaké speciální akce pro zájemce o tuto novinku?
Již nějakou dobu běží silná kampaň na S4. My se nyní snažíme umožnit našim potenciálním zákazníkům seznámit se s produktem osobně ať již na prodejních místech našich partnerů, tak v rámci Galaxy Studia ve vybraných obchodních centrech. Doporučuji sledovat náš facebook.

Klepněte pro větší obrázek 

Jaké příslušenství se ke GALAXY S4 v ČR nabízí?
Příslušenství ke GS4 je opravdu velké množství. Zmínil bych S View Cover v mnoha barvách, umožňující vidět všechny důležité údaje ve vrchní části displeje, aniž byste aktivovali celou plochu displeje – šetříte baterii a čas. Dále příslušenství k S-Health, které bude dostupné koncem června. Jedná se o hrudní pás měřící tepovou frekvenci, digitální váhu či náramek měřící pohyb. Další zjímavostí je stanice pro bezdrátové nabíjení se speciálním zadním krytem. Osobně velmi využívám univerzální 9 000mAh battery pack.

Samsung GALAXY S4 má velký 5" Full HD display pro snadné dotykové ovládání. Možnosti ovládat GALAXY S4 se však posunují i směrem k bezdotykovému ovládání. Jak toto funguje a jaké má tato funkce využití?
Pokud se bavíme o displeji, doporučuji vidět na vlastní oči. Displej je velmi ostrý. Co se bezdotykového ovládání týče, na vrchní straně telefonu jsou vedle reproduktoru senzory reagující na pohyb. Pokud tedy rukou vstoupíte do jejich zorného pole, telefon vyhodnotí směr pohybu a patřičně reaguje. Další zajímavostí je možnost ovládat telefon pohledem, ať již se jedná o zastavení videa či posun textu dle sklonu vašich očí.

Při práci se zařízením mají uživatelé často synchronizovaný účet s kontakty, e-mailem a dalším obsahem. Jaké možnosti zabezpečení GALAXY S4 nabízí?
To jsem rád, že se ptáte! GALAXY S4 nabízí několik úrovní možného zabezpečení počínaje možností zašifrovat účty, nastavení, stažené aplikace a jejich data, média a další, a to jak v telefonu, tak na SD kartě. Pokud zvolíte možnost dálkového ovládání, máte možnost telefon ovládat na dálku přes portál www.samsungdive.com. Pro firemní zákazníky brzy nabídneme řešení zvané KNOX, které oddělí soukromá data od služebních. Ta budou šifrována a zcela nezávislá na datech soukromých. KNOX bude nabízen s aplikacemi Mobile Device Managementu (MDM) našich partnerů.

Jak je to se zabezpečením bezkontaktních NFC plateb, které GALAXY S4 podporuje? Potřebuje uživatel nějaké speciální příslušenství nebo účet v bance?
GALAXY S4 podporuje jak NFC bezpečnostní element na SIM kartě, tak přímo v telefonu. Bezpečnostní element v telefonu bude zpřístupněn našim partnerům ještě tento rok. K zabezpečení na SIM kartě je třeba mít SW peněženku, neboli aplikaci, která za využití tohoto elementu komunikuje se zprostředkovatelem platby. Vaše banka musí být připravena akceptovat tuto formu platby, poté je možné váš mobilní telefon navázat přímo k tomu určenému účtu. Všechna důležitá data jsou šifrována, transakce je stejně bezpečná jako platba kartou. Všechny Samsung NFC telefony včetně GALAXY S4 jsou testovány a schváleny jak společností VISA, tak MasterCard.

Jaká je Vaše nejoblíbenější aplikace?
Těžko vybrat jednu: Kalendář, Optická čtečka, Watch On a Group Play.

Jsou u SGS4 ještě nějaké další výhody, které jsou specifické pro český trh?
Za zmínku jistě stojí exkluzivní obsah a aplikace, které lze do přístroje stáhnout z obchodu SamsungApps. V první řadě je to roční předplatné elektronické verze časopisu Reflex, které získají zákazníci zcela zdarma - stačí si stáhnout příslušnou aplikaci a předplatné aktivovat. Nebo zábavná aplikace Funny Road Trip, která zabaví vaše děti na mnoho hodin cesty autem. Lokálních aplikací nabízíme mnoho, některé byly rovněž vytvořeny studenty ČVUT, se kterým spolupracujeme.

Další článek: Mobily v roce 2017: miliarda Androidů ročně, WinPhone dožene iOS

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Samsun, Nejoblíbenější aplikace, Pas, Pás, Exkluzivní obsah, Speciální akce, Sam, GAL, Optická čtečka, Galaxy s, Mobil Device Management