Samsung Galaxy S6 Edge+: 50 aplikací na pozadí v pohotovosti

Samsung Galaxy S6 Edge+ je zvětšenou variantou Samsungu Galaxy S6 Edge, a již jste si o něm u nás mohli přečíst první dojmy při představení a druhé dojmy při zahájení testování. Nejvýraznější změnou v hardwaru je přítomnost 4GB RAM. základní verze Galaxy S6 Edge je přitom osazena „jen“ 3GB paměťovým modulem. Při pohledu do Smart Manageru, jehož jedna část se stará o správu operační paměti, je vidět, že bez přidaného gigabajtu by telefon, s trochou nadsázky, snad ani nemohl fungovat. V RAM je totiž volný právě onen „přidaný“ 1 GB.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Zaplněná RAM v pohotovostním režimu, za kterou stojí okolo padesáti aplikací běžících na pozadí po spuštění telefonu

Z pohledu Linuxu, na němž je Android založen, je sice volná RAM brána jako zbytečná RAM, na druhou stranu nevypadá moc dobře, když již při pouhém spuštění telefonu vidíte, že máte téměř vyčerpané systémové zdroje. U Galaxy S6 Edge+ nás přesto zaskočil údaj o běžících aplikací na pozadí, aniž byste nějakou sami spustili. Ten se pohyboval mezi 43 a 50 běžícími aplikacemi, často překročil i metu padesáti kusů. Na pozadí tak běží např. Facebook, Messenger, Kontakty, OneDrive, Disk, Google Play a další, jednotlivé tituly sice nezatěžují procesor, ale jsou již přednačteny v operační paměti např. s rychlým spouštěním fotoaparátu (dvojklik na domovské tlačítko), který je v RAM také „přednačten“.

Již koncem dubna jsme vás informovali o tom, že správa RAM u Galaxy S6 rozhodně není ideální. Za vším stál poměrně agresivní garbage collector, který aplikace minimalizované na pozadí rychle ukončoval. Patrné to bylo zejména na internetovém prohlížeči, načetli jste si stránku, minimalizovali prohlížeč, spustili dvě až tři aplikace a při návratu do prohlížeče se webovka znovu načítala. Stejná situace se bohužel opakuje i u Galaxy S6 Edge+. Jak informuje zdroj, agresivní ukončování aplikací zvolil výrobce zřejmě proto aby uspořil energii, na druhou stranu načítání z úložiště bývá energeticky náročnější, než čtení z RAM. Na výše uvedeném videu můžete vidět porovnání S6 Edge+ s Nexusem 6, ze kterého je patrné ono agresivní ukončování aplikací.

Zdroj: AndroidPolice

Diskuze (23) Další článek: Vyznejte se v nových Zenfonech a jejich specifikacích

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsun, Stejná situace, Sam, GAL, Pozadí, Edge +, Galaxy s, Paměťový modul, Webovka, Disk Google, Samsung Galaxy s,