Samsung Galaxy S7 se nebude nabíjet, pokud bude konektor vlhký

Jednou z nejvýznamnějších změn u nových Samsungů řady Galaxy je zvýšená odolnost podle normy IP68. V manuálu k telefonu se dočtete, že telefon přestojí ponoření 1,5m pod vodní hladinu na dobu 30 minut. Konektory obou modelů nejsou z vnější strany nijak chráněny, voděodolnost a prachuvzdornost je řešena interními membránami.

Pokud však telefon potopíte pod vodní hladinu a po vytažení jej budete chtít hned nabít, narazíte na hlášku „Detekována vlhkost na konektoru“ a vaše „es sedmička“ se nebude nabíjet. To je důsledek senzoru vlhkosti, který je zabudován v microUSB. Samsung si tak hlídá abyste nenabíjeli skrz mokrý konektor, čímž by mohlo dojít k poškození telefonu. Detekce je dokonce tak citlivá, že někdy hlášky vyskočí i tehdy, pokud to telefonu zapojíte neoriginální USB kabel.

Via XDA-Developers, Phonearena

Diskuze (12) Další článek: T-Mobile spustil první síť pro internet věcí. Zatím v Brně a okolí

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, GAL, Sam, Galaxy s, Samsun, Samsung Galaxy s