Samsung Galaxy Win: čtyřjádrový Dual SIM s obřím displejem

Samsung včera představil svůj nejnovější přírustek do modelové řady Galaxy. Model Samsung Galaxy Win zaujme zejména velkým 4,7" LCD displejem s WVGA rozlišením nebo čtyřjádrovým 1,2GHz procesorem Snapdragon 200 s 1GB operační pamětí. Zařízení ctí designové linie svých předchůdců, je vyrobeno z plastu a na trhu bude dodáváno v bílé a šedé barevné variantě. Na čelní ploše najdeme pod displejem základní ovládací prvky Androidu, na zadní straně pak 5Mpix fotoaparát. Maximálně umí natáčet 720p sekvence s 15 fps, o podpoře automatického zaostřování doposud zmínka nepadla. Galaxy Win má 8GB interní paměť, kterou půjde rozšířit paměťovými kartami microSD, baterie má kapacitu 2000mAh. Volitelně bude Galaxy Win dostupný i v Dual SIM variantě.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Tiskové fotografie Samsungu Galaxy Win.

Zařízení je postaveno na Androidu 4.1 Jelly Bean s grafickou nadstavbou TouchWiz. Ta v případě Samsungu přináší řadu předinstalovaných aplikací i úprav od výrobce. Očekávat můžeme podporu systémových gest, řadu z nich se model naučil od Galaxy S III, pohybem zařízení je však nově možné utlumit zvuky, aktualizovat obsah na displeji nebo vyhledávat okolní zařízení. Samsung si připravil i řadu multimediálních hubů, další aplikace je možné doinstalovat z Google Play a SamsungApps. V rámci základní výbavy potěší přítomnost FM rádia i komunikátoru ChatOn, v rámci konektivity se zařízení může opřít o UMTS s HSUPA, Wi-Fi, Bluetooth nebo o lokální USB 2.0. MicroUSB konektor na spodní hraně slouží k nabíjení i datovým přenosům.

Klepněte pro větší obrázek 
Oficiální specifikace Samsungu Galaxy Win.

Samsung Galaxy Win se objeví v prodeji pouze ve vybraných trzích, jeho dostupnost v ČR zatím oznámena nebyla, čekáme na vyjádření české pobočky Samsungu.


Oživeno 9.3. 14:15: Samsung dnes vydal tiskovou zprávu, podle které se Galaxy Win na našem území v oficiální distribuci nebude prodávat.

Diskuze (21) Další článek: Finská ekonomika se posouvá od Nokie k Naštvaným ptákům

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Dual Sim, GAL, Samsun, Sam, ? Displej, Obří displej, Displej, Win,