Samsung Gear VR a Chromecast: kvůli chybám byla funkce pozastavena

Začátkem června jsme vás informovali o nové možnosti streamování obrazu a zvuku z brýlí Gear VR, a to do multimediální krabičky Chromecast, která může být připojena k vaší domácí televizi. Potenciálně se tak otevírají jakési domácí „herní“ párty zaměřené na virtuální realitu, přičemž zážitek nositele brýlí půjde alespoň částečně sdílet s lidmi okolo něj.

Koncem června nám do redakce dorazil Chromecast, který jsme hned vyzkoušeli pro zmiňované stremování z brýlí Gear VR, ovšem kvalita přenosu byla hodně slabá. Obraz se ukazoval jen několik vteřin a poté zamrzl, následně náhodně proběhlo několik vteřin hry, aby obraz zase na delší dobu zatuhnul. Nepochodili jsme ani se zvukem, který se neozýval z telefonu ani z televize, ke které byl Chromecast připojen.

Problémy jsme nahlásili na podporu Oculus 20. června a nedávno byl problém „vyřešen“ tak, že funkce z mobilní aplikace rovnou zmizela. Obdobně to vidí i další uživatelé, podle kterých streamování z aplikace zmizelo doslova přes noc. Oculus dočasné pozastavení funkce zmínil vcelku nenápadně, a to v zanořeném fóru na svých webových stránkách

Na opravě chyb se tedy pracuje, kdy však bude streamování opět spuštěno, zatím není vůbec jasné. Doufáme, že streamování bude konečně fungovat tak jak má.

Váš názor Další článek: Samsung ukázal samostatné brýle pro virtuální realitu se sledováním pohybu očí

Témata článku: Google, Samsung, , , , , , , Samsun, Pozastavení, Sam, Community, F +, Velká věc, Chrom, Reddit, Funkce, Gear, Samsung Gear VR, Chrome