Samsung na MWC představí high-end zařízení s QWERTY klávesnicí

Na SamsungManii jsme vás již informovali o některých zařízeních, se kterými se pravděpodobně setkáme na veletrhu MWC v Barceloně. Samsung některá zařízení již s předstihem představil, jmenovitě se jedná o odolný Galaxy Xcover 2 a o Galaxy Express s LTE. Pokud ponecháme stranou Galaxy Note 8.0, u kterého je znám vzhled i specifikace, zůstává nám šestice modelů, u kterých byly doposud známy jen kusé informace. Ty se však díky benchmarkům na webu GLBenchmark.com postupně poodhalují.

Samsung GT-I9150 / GT-I9152

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Tabletofon GT-I9150 se má podle dostupných informací podobat multimediálnímu přehrávači Samsung Galaxy Player 5.8.

Mělo by se jednat o dual SIM tabletofon s 5,8" displejem s qHD rozlišením (960 x 540 pix). V útrobách pracuje dvoujádrový procesor Broadcom BCM28155 taktovaný na 1,2GHz. K dispozici je i grafický adaptér VideoCore IV, zařízení bude běžet na Androidu 4.1.2 Jelly Bean.

Samsung GT-S5310 / GS-S5312 - Galaxy Pocket 2

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nástupce low-end modelu Galaxy Pocket se asi funkčně moc neukáže, spíše to bude oživení staršího modelu, žádné drastické vylepšení stávajícího modelu Galaxy Pocket neočekáváme.

Model Galaxy Pocket je vůbec nejnižším prodávaným Androidem v portfoliu Samsungu, Pocket 2 je tedy jeho přímým nástupcem. Displej zůstává u rozlišení 320 x 240 pix, procesor Broadcom je taktován na 850MHz, opět nechybí grafický čip VideoCore IV. Na trh se dostane s Androidem 4.1.2, očekáváme poměrně malý funkční pokrok.

Samsung GT-S6810 / GT-6810P - Galaxy Frame

Klepněte pro větší obrázek 
Takto by mohla vypadat nová definice low-end zařízení od Samsungu, počkejme si ale na cenu.

Trochu vybavenější zařízení disponuje 1GHz procesorem a HVGA (480 x 320 pix) displejem. Na trh se dostane s Androidem 4.1.2, k dispozici bude ve dvou variantách, s NFC čipem a bez něj.

Samsung GT-S5282 - Galaxy Star

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Je pravděpodobné, že u Galaxy Star najdeme určitou designovou podobnost se stařičkým dotykovým S5230 Star.

Android model, který se bude odkazovat na jméno svého vysloužilého předchůdce Samsung S5230 Star. Čekat můžeme QVGA displej, procesor Spreadtrump a grafický adaptér Mali-300. V základu bude připraven Android 4.1.2.

Samsung GT-S6310 / GT-S6312 - Galaxy Young

Klepněte pro větší obrázek 
Zařízení s 1GHz procesorem se bude prodávat i ve dvousimkové variantě.

Gigahertzový procesor od Qualcommu, grafický adaptér Adreno 200 a HVGA displej, to jsou hlavní funkční specifikace Samsungu Galaxy Young. Zařízení je ve vývoji pravděpodobně delší dobu, testy probíhaly s Androidem 4.0.4, ale nakonec je jisté, že zařízení bude v době uvedení na trh disponovat Androidem Jelly Bean ve verzi 4.1.2.

Samsung GT-B9150

Klepněte pro větší obrázek 
Z označení GT-B9150 vyplývá, že bychom se konečně mohli v Evropě dočkat high-end zařízení s výsuvnou QWERTY klávesnicí od Samsungu. Tento segment je výrobci již delší dobu opomíjen a je možné, že novinka by znamenala, alespoň u části mobilních produktů, opětovný návrat k hardwarovým QWERTY klávesnicím.

To nejzajímavější jsme si nechali na konec. Samsung GT-B9150 jistě bude high-endovým zařízením. Podle benchmark testů má jeho displej rozlišení 1920 x 1080 bodů (Full HD), v útrobách bychom pak našli dvoujádrový 1,7GHz procesor Exynos 5250 a grafickou jednotku Mali-T604. Zařízení bude pracovat v systému Android 4.2.1 s grafickou nadstavbou TouchWiz. Zatím není jasné, zdali se bude jednat o smartphone či tablet, pokud se však podíváme do historie, Samsung vždy modelovou řadu GT-Bxxxx používal pro zařízení s QWERTY klávesnicemi. Byly buď výsuvné, nebo pevně vestavěny pod displejem.

Podle našeho názoru se schyluje k představení dlouho očekávaného high-end smartphonu s výsuvnou QWERTY klávesnicí, po kterém někteří uživatelé volali již delší dobu. Bude právě Samsung GT-B9150 tou největší novinkou na veletrhu MWC v Barceloně nebo má Samsung ještě nachystána nějaká překvapení? To zjistíme již za dvaadvacet dní.

Zdroj: Sammobile.com

Diskuze (36) Další článek: Týden mobilně 166: Smart Taby, ostružiny a náramek

Témata článku: Samsung, , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Express, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 8.0, Samsung Galaxy Note 8.0 16GB 3G, Samsung Galaxy Note 8.0 32GB 3G, Samsung Galaxy Note 8.0 32GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Pocket, Samsung Galaxy Star, Samsung Galaxy Xcover, Samsung Galaxy Xcover 2, Samsung Galaxy Young, End, Přímý nástupce, Opětovný návrat, Pře, Sam, Zařízení, GLB, Zář, Samsun